SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stepančičeva Grilca obtožila laži

2

termometer

Lilijana Stepančič se je odzvala na izjave načelnika za kulturo (MOL) Uroša Grilca in zapisala, da se je usklajevanj o financiranju centra udeležil pomočnik direktorice MGLC.

"Grilc je z lažjo prenesel zadevo na nivo diskreditiranja vodstva MGLC," je zapisala Stepančičeva. Grilc je namreč na odprto pismo medijem glede mnenja strokovne komisije za likovno dejavnost pri ljubljanski občini o programu MGLC za leto 2010 direktorici centra očital, da se edino ona ni udeležila usklajevalnega sestanka, ki je del postopka za financiranje dejavnosti javnih zavodov.

Poseg v avtonomijo

Na tem sestanku, na katerem so občino predstavljali uslužbenci oddelka za kulturo Uroš Grilc, Lena Jevnik in Saša Hren Koritnik, je občina predstavila mnenje strokovne komisije o predlogu programa MGLC za leto kot svoje stališče. Grilc in Jevnikova sta bila do vsebin programa MGLC odklonilna in sta naložila MGLC dodatne, po njunem boljše in bolj primerne aktivnosti, je v nadaljevanju zapisala Stepančičeva.

Čeprav to ni v pristojnosti občine, je Jevnikova zahtevala, da MGLC izpelje določene razstave. "S tem je posegla v avtonomijo MGLC," je prepričana Stepančičeva. Jevnikova pa je tudi članica sveta MGLC, ki zastopa interese ustanovitelja. Na seji sveta, ki je obravnavala program dela MGLC, je Jevnikova soglašala s predlogom vsebine dela, opozarja Stepančičeva. Jevnik je tudi te dni prevzela aktivnosti, ki so v pristojnosti nove v. d. direktorice MGLC. Mimo vodstva MGLC je začela urejati zadeve o primopredaji vodstvenih nalog.

Lingvistično izmikanje

Grilčeva trditev, da je mnenje strokovne komisije avtorsko delo članov komisije in ga zato ne more komentirati, je za Stepančičevo lingvistično izmikanje. Ker je to mnenje del odločbe, ki jo je podpisal župan Zoran Janković, je tudi uradno stališče občine. Grilc kot njen predstavnik res ne more svojih stališč komentirati, jih pa lahko in mora utemeljiti, zagovarjati in obrazložiti, je še zapisala Lilijana Stepančič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin