Sreda,
21. 5. 2014,
12.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 21. 5. 2014, 12.51

8 let, 3 mesece

Stanovanjski sklad MOL razpisal okoli 400 neprofitnih najemnih stanovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je objavil razpis za dodelitev okoli 400 neprofitnih stanovanj v najem. Obrazec vloge za prijavo bo na voljo od 26. maja.

Nadzorni svet JSS MOL je namreč na torkovi seji podal soglasje k besedilu javnih razpisov, ki so z današnjim dnem objavljeni na oglasni deski sklada ter na spletnih straneh sklada in ljubljanske mestne občine.

Gre za 16. javni razpis za dodelitev okoli 400 neprofitnih stanovanj, predvidenih v novogradnjah sosesk Polje III, Polje IV, Dolgi most in v prenovljeni stavbi na Hladilniški ulici, ter za izpraznjena starejša stanovanja v stanju, ki omogoča normalno uporabo, na posameznih drugih lokacijah na območju MOL in Vrhnike. Kot še pojasnjujejo v skladu, bo obrazec vloge za prijavo na razpis na voljo v recepciji JSS MOL, v elektronski obliki pa na že navedenih spletnih straneh, od 26. maja do vključno 30. junija.

Prav tako je JSS MOL objavil še obvestila o javnih razpisih o dodelitvi stanovanjskih posojil z ugodno obrestno mero, o nakupu stanovanj po modelu deljenega lastništva kot javno-zasebnega partnerstva ter o nakupu stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente.

Za te so predvidena skupna sredstva v višini 300.000 evrov, izvajali pa se bodo do porabe sredstev po vrstnem redu vložitve popolnih vlog, a najpozneje do 15. septembra pri javnem razpisu za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva oziroma do 30. septembra pri drugih dveh razpisih, so še navedli v skladu.