Sreda,
18. 6. 2008,
13.08

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 18. 6. 2008, 13.08

7 let

Šrot se je odzval na aktualno dogajanje v državi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik SLS Bojan Šrot je povedal, da so presenečeni glede zadev, ki se nanašajo na nakup oklepnikov, saj je bil sum korupcije in podkupovanja ugotovljen že lani, a nihče ni ukrepal.

Šrot je v izjavi za medije tudi dejal, da je bil nakup oklepnikov najprej notranjepolitična tema, zdaj pa že ima širše razsežnosti, ki segajo čez meje Slovenije. Na to zgodbo, tako Šrot, je SLS opozarjala že ob aferi Čista lopata, država pa nenehno poudarja borbo proti kriminalu in korupciji pri javnem naročanju. Proti vnaprejšnjemu obsojanju O dogajanjih okrog Pivovarne Laško in Istrabenza pa je povedal, da ne podpira vnaprejšnjega obsojanja in kriminaliziranja. Meni tudi, da je naloga pravne države sankcionirati vsako nezakonitost.

SLS podpira stavko sodnikov Prvak SLS je podprl opozorilno stavko sodnikov, ker meni, da sodnikov ni treba "trpati v isti koš" z drugimi javnimi uslužbenci. Ne strinja pa se, da bi se sodniki primerjali s poslanci, ki so pa le na svoje funkcije izvoljeni.

Šrot: Če bo volilni izid slabši od zadnjega, bom odstopil Šrot je tudi povedal, da bo stranka danes zaključila oblikovanje liste kandidatov za državnozborske volitve v peti volilni enoti, ki sega do meje z Avstrijo. Pri tem je poudaril, da bo v primeru slabega volilnega izida, ki bi bil slabši od zadnjega, ponudil svoj odstop.

Šrot: Ne poznam nobenega spora, ki bi obremenjeval stranko

Na vprašanje, kaj meni o domnevnem uporu stranke na Dolenjskem, je Šrot odgovoril, da o sporih v stranki posluša še od kongresa. Po njegovi oceni je stanje znotraj stranke dobro in ne pozna nobenega spora, ki bo obremenjeval stranko. Opozoril je, da vse pogovore z eventualnimi kandidati za državnozborske volitve stranka vodi skupaj s posameznimi občinskimi ali mestnimi odbori. "Če se nekdo za kandidaturo na volitvah odloča zgolj zaradi ugleda stranke in ne zaradi njenega programa, je potem bolje, da sploh ne kandidira," je dejal.

Šrot: V stranki nismo nikoli vodili "liderstva"

Po Šrotovi oceni je SLS znana po tem, da ima visoko stopnjo demokracije in da niso nikoli vodili "liderstva". Šrot je še dodal, da v stranko uvaja etično politične standarde, glede majhnega ugleda stranke v javnosti pa je pojasnil, da nekateri mediji stranki niso naklonjeni, čeprav nikoli v svoji 20-letni zgodovini ni sodelovala pri nečednih poslih.

Primc: Jankovićev bojkot referenduma škodi Ljubljani Predsednik mestnega odbora (MO) SLS Aleš Primc se je odzval na poziv ljubljanskega župana Zorana Jankovića k bojkotu pokrajinskega referenduma. Dejal je, da tak poziv škodi interesom Ljubljane. Ob tem je podpredsednik MO SLS Velislav Žvipelj pojasnil, da bi Ljubljana z uvedbo predlagane pokrajinske zakonodaje pridobila 130 milijonov evrov in dodal, da bi lahko slovenska prestolnica s temi sredstvi krepila svoj gospodarski potencial.