SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spet negativen rekord vlade

2

termometer

 | Foto:
Podpora vladi vztrajno pada, njeno delo negativno ocenjuje skoraj tri četrtine sodelujočih v anketi. Med strankami še vedno vodi SDS, ki pa prednost počasi izgublja, sledi ji SD, katere podpora raste.

V Delovi aprilski redni mesečni anketi o strankah se nadaljuje trend iz prejšnjih mesecev. Tudi tokrat je med strankami prvo mesto zasedla opozicijska SDS s 20,6 odstotka glasov, kar je skoraj odstotna točka manj kot prejšnji mesec. Na drugem mestu je SD, ki bi jo volilo 12,4 odstotka vprašanih, kar je nekoliko več kot prejšnji mesec. Razlika med strankama je še vedno velika, a se vztrajno manjša. Če bi januarja SDS dobila kar 2,5-krat toliko glasov kot SD, jih ima sedaj le še 1,6-krat toliko.

Na tretjem mestu DeSUS Na tretjem mestu tesno sledi DeSUS, za katero se je izreklo 10,1 odstotka vprašanih. Sledijo tri stranke s skoraj enako podporo: LDS s 5,6 odstotka, SLS s 5,3 odstotka in SNS s 5,2 odstotka glasov. Najslabše uvrščeni sta Zares s 3,6 odstotka glasov in zunajparlamentarna stranka NSi, ki bi prejela 3,1-odstotno podporo.

Vladno delo negativno in zelo negativno ocenilo kar 72,3 odstotka anketiranih Vladno delo je ta mesec negativno in zelo negativno ocenilo kar 72,3 odstotka anketiranih, pozitivno in zelo pozitivno pa le 17,7 odstotka. Na lestvici od 1 do 5 to prinese srednjo oceno 2,16, kar je najmanj do sedaj. Podobno je tudi s parlamentom, ki ga negativno oziroma zelo negativno ocenjuje kar 73,2 odstotka vprašanih, pozitivno in zelo pozitivno pa še manjši odstotek kot vlado, le 15,6 odstotka vprašanih. Srednja ocena dela parlamenta ta mesec je tako le malo višja od vladne, in sicer 2,17.

Najbolje ocenjen predsednik republike Danilo Türk Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov ni sprememb. Najbolje ocenjen je predsednik republike Danilo Türk, drugi je evropski komisar za okolje Janez Potočnik in tretji predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Največja padca: Gregor Virant, Milan Zver Za dve mesti, na četrto, je od prejšnjega meseca napredoval evropski poslanec Lojze Peterle. Peti je predsednik SLS Radovan Žerjav. Boljšo oceno je dobil tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič, skočil je za tri mesta in je tako osmi. Največji padec, za tri mesta, pa sta doživela nekdanji minister za javno upravo in predsednik Zbora za republiko Gregor Virant ter nekdanji minister za šolstvo in šport in evropski poslanec Milan Zver.

Borut Pahor ostaja na 17. mestu Predsednik vlade Borut Pahor ostaja na 17. mestu, predsednik SDS Janez Janša je pridobil eno mesto in je 14. Z lestvice sta izpadla ministrica za gospodarstvo Darja Radić in poslanec SDS Branko Grims.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin