Petek,
8. 7. 2011,
7.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 7. 2011, 7.15

8 let, 5 mesecev

"Šparajo in kradejo na napačnem koncu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Janez Farič je kot sezonski delavec v restavraciji Istranova delal tudi po 20 ur na dan, na koncu pa je ostal na ulici.

marko5555 (7. 7. 2011 09:59:39) Vsak gostinec, če le ni požrešen in pohlepen si lahko privošči plačilo delavca vsaj 5 €/h. Če pogledate cenike, kako visoke cene so v takih in podobnih lokalih, si vsak lahko kaj hitro, takole čez palec izračuna, kakšni zaslužki se kopičijo pri lastnikih. Rabati so visoki. Za vse se najde denar le za plače delavcev pa ne. Ne zavedajo se, da zadovoljen delavec, še posebno v gostinstvu, prinese veliko več zaslužka in močno dvigne ugled lokala. Šparajo in kradejo na napačnem koncu.

ppariel (7. 7. 2011 11:00:25) »vsak zagotovljeno prenočišče in hrano« - temu se manj leporečniško reče, da so HLAPCI! Saj bi človek rekel, da naj država takim stopi na prste. Končno pa: kje je tukaj morala in čut za sočloveka v takem izkoriščevalskem ''podjetniku'', ki to sploh ni ampak je navaden pokvarjen vase zaverovan izkoriščevalec. Bi rada vidla tega ''podjetnika'' zadovoljnega s prenočiščem in hrano.

tomas (7. 7. 2011 12:36:29) to je malo boljše od sužnjelastniškega sistema. Delovna zakonodaja je nedodelana in taki grižoni lahko svoje delavce j---o na vsakem koraku. Medtem pa lahko nekdo, ki je zaposlen za nedoločen čas j--e delodajalca v enaki meri. Aomalije. Sicer pa velja pravilo: bolj ko so gosti "petični", večji primitivci so.

Za komentar o rebalansu proračuna, ki je razburil predvsem kulturnike, smo prosili kulturno ministrico v odstopu Majdo Širca in generalno sekretarko vlade Heleno Kamnar.

drava (7. 7. 2011 09:04:20) Delno se strinjam s tistimi, ki menite, da naj tudi kulturniki gredo na trg in se prodajo. Večkrat pa gre za umetnost, ki mora biti prisotna, komercialno pa trenutno ni tako zanimiva. Država mora imeti posluh in nameniti denar za kulturo, sicer nas bo globalizacija tudi tukaj posrkala vase. Edino, kar me moti je, da še vedno preveč kulture uvažamo, domačim umetnikom pa ne damo priložnosti in se morajo dokazovati v tujini.

mario1 (7. 7. 2011 09:10:34) Strinjam se z BISTVOM zgornjih komentarjev in sicer VEČINO prihodkov naj bi kulturniki dosegli NA TRGU, saj dobre predstave VSI radi pogledamo ali ne? Pa tudi dobro knjigo ljudje kupijo. Proračun naj poskrbi za kulturne spomenike in zadeve narodno kulturnega pomena. POMAGA in ne v celoti financira naj recimo opero, dramo itd...Razni kvazi kulturniki, ki so v Sloveniji žal preštevilni se bodo pač MORALI spopasti s "svojim" poklicem in njegovimi slabostmi kot vsi ostali!

Homer (7. 7. 2011 09:34:20) Problem vseh vlad do sedaj je bil, da kadar so potrebni proračunski "rezi", to počnejo več ali manj linearno. Zato vedno (prav vedno) dobijo po glavi tisti ki so že itak šparali in ohranjali izdatke na minimumu. Tisti, ki so vehementno zapravljali, seveda z lahkoto prišparajo (beri zapravijo malo manj).