Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2008,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 16.43

8 let

SNS poziva vlado, naj ne hiti s priznavanjem Kosova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poslanska skupina SNS je izjavi za javnost pozvala slovensko vlado, naj reševanje vprašanja statusa Kosova prepusti drugim in naj "nikakor ne hiti s priznanjem neodvisnosti Kosova".

Vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič je v izjavi za javnost ob tem zapisal, da v poslanski skupini SNS z zaskrbljenostjo spremljajo razvoj dogodkov v zvezi s pritiski na Slovenijo, da bi prva priznala neodvisnost Kosova. "Pritiski, ki v glavnem prihajajo iz ZDA, prikazujejo Slovenijo kot nesamostojno in odvisno državo, ki je popolnoma pod vplivom tujih političnih sil in nesposobna samostojno odločati o svojih namerah in odločitvah". V SNS ne pristajajo na diktate tujih političnih sil Kot je zapisal, v poslanski skupini SNS nikakor ne pristajajo na takšne diktate, od slovenske vlade pa zahtevajo, naj v nobenem primeru ne sprejme nikakršnih prenagljenih sklepov v zvezi s tem vprašanjem. Ocenjujejo namreč, "da bi si Slovenija, prav zaradi nekdanje zgodovinske povezanosti z ostalimi državami bivše skupne države, s tovrstnimi aktivnostmi samo škodila".

Breme naj nosijo tisti, ki so dogovorni za stanje Čas, ko bi Slovenija morala posredovati in delovati mirotvorno na tem območju, je že zdavnaj minil, meni Jelinčič in dodaja, da Slovenija ne sme nikakor "prevzeti nase bremena kosovskega vprašanja, ampak ga mora prepustiti tistim, ki so ga zakuhali in ga še naprej grejejo z željo destabilizirati Evropo".

"Kosovo je integralni del Srbije" "Kosovo je integralni del Srbije in zato ne more dobiti neodvisnosti, ne da bi prišlo do dogovora obeh vpletenih strani v obojestransko korist. Pritiski ZDA in predvsem nekaterih držav EU, so nedopustni in sledijo enemu samemu cilju, lastnim koristim," je še zapisal Jelinčič v izjavi za javnost.

Ne spreglejte