Sreda,
6. 2. 2013,
7.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2013, 7.02

8 let, 5 mesecev

Sneženje bo ponehalo, nova pošiljka morda že prihodnji teden (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Sneg je znova povzročal težave v prometu, po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje pa so zaradi velikih količin snega in podrtih dreves posredovali tudi gasilci.

Sneg je nevšečnosti povzročal predvsem na cestah. Tovorna vozila so iz prometa med drugim izločali na primorski avtocesti, na dolenjski avtocesti v obe smeri, na hitri cesti Razdrto-Vrtojba in na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje v smeri Primorske. Na gorenjskih cestah je sneg povzročal zastoje, zaradi zastoja tovornih vozil pa je bila nekaj časa zaprta cesta čez Gorjance med Novim mestom in Metliko. Zaradi padavin so danes posredovali tudi gasilci. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so na cesti med Bovcem in Vodenco vozilo iz visokega snega potegnili nazaj na cestišče, v Moravčah, Brežicah, Rogaški Slatini in Zagorju ob Savi pa so s cest odstranjevali podrta drevesa.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra za državne ceste trenutno velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija-Godovič, Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter Razdrto-Podnanos. Prepoved zaradi snežnih razmer na hrvaški strani velja tudi na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina.

Zaradi snega na cestišču so na prelazih Jezersko in Ljubelj obvezne verige. Na prelazu Korensko sedlo so verige obvezne na slovenski strani, na avstrijski strani pa je prelaz zaprt. Zaprta je tudi cesta čez prelaz Vršič, piše na spletni strani centra, kjer opozarjajo še, da je na mejnem prehodu Gruškovje čakalna doba za tovorna vozila pri izstopu dve uri 30 minut, pri vstopu pa tri ure.

Prihodnji teden nova pošiljka snega Sneženje bo po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zvečer sicer povsod ponehalo, vendar se nova pošiljka snega obeta že prihodnji teden od pustnega torka naprej. Danes ponoči se bo delno zjasnilo, v četrtek pa bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, na Primorskem pa bo pihala šibka burja. V petek in soboto bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod pa bodo možne manjše padavine, piše na spletni strani Arsa.