Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2017,
10.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Manner Planica Planica Skoči z nami

Torek, 7. 3. 2017, 10.09

6 let, 7 mesecev

Skočite z nami!

Oglasno sporočilo

Avstrijsko podjetje Manner, ki slovi po napolitankah, že več kot deset let podpira Planico in smučarske skoke.

V slovenski podružnici so se letos kot podpornik pridružili tudi projektu Skoči z nami in poleg profesionalnih skakalcev podprli tudi osnovnošolce, ki na regijskih tekmovanjih tekmujejo v smučarskih skokih.

Osnovnošolcem so vsako leto na voljo različna športna tekmovanja, v zimskem času pa postajajo čedalje bolj priljubljena šolska tekmovanja v smučarskih skokih za otroke od prvega do četrtega razreda osnovne šole, ki se v treh slovenskih regijah odvijajo pod krovnim projektom Skoči z nami. Da smučarski skoki postajajo vedno bolj priljubljeni tudi med najmlajšimi, potrjuje dejstvo, da se teh tekmovanj vsako leto udeležuje več otrok. V prvih letih tekmovanj se jih je prijavljalo okrog 200, danes pa se je število prijavljenih povzpelo že na več kot 550. In če so v začetku med tekmovalci prednjačili dečki, se danes na tekmovanja prijavlja vse več deklic.

Otroci, ki se udeležujejo tekmovanj, skačejo na smučkah za alpsko smučanje, ki so jih tudi najbolj vajeni, v skokih pa se pomerijo na skakalnici, visoki od treh do petih metrov. Čeprav gre za tekmovanje, pa je celoten dogodek zamišljen predvsem kot možnost rekreacije ter igra in zabava za otroke.

 | Foto:

Letošnja regijska tekmovanja so že končana, otroke, ki so na njih dosegli najboljše rezultate, pa zdaj čaka še sklepno, državno tekmovanje, ki bo 9. marca na Rogli. Vse zmagovalce državnega prvenstva bo podjetje Manner nagradilo z vrečko presenečenja, zmagovalci pa bodo lahko 23. marca za nagrado odpeljali cel avtobus sošolcev na ogled smučarskih skokov v Planico. Na dan Planica in otroci bo tako odpotovalo kar osem avtobusov oziroma okrog 400 otrok.

Ljubitelji in ljubiteljice rožnatih dobrot se že od leta 1890 navdušujejo nad izjemno kakovostjo in edinstvenim okusom Mannerjevih izdelkov. Družinsko podjetje z bogato tradicijo svoje izdelke skrbno in zavzeto proizvaja izključno v Avstriji. Podjetje Manner s svojimi kreacijami ustvarja najslajše spomine in povezuje sladkosnede vseh generacij.
Več informacij o podjetju Manner na spletni strani www.manner.com/sl/.
Spremljajte nas na strani na Facebooku www.facebook.com/Manner.Slovenija.

 | Foto:

Ne spreglejte