SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šest mladoletnikov poškodovanih po udoru skakalnice #foto #video

10

termometer

Nesreča skakalnica Dolenji Lazi
Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

V kolesarskem parku v naselju Dolenji Lazi v občini Ribnica je v četrtek nekaj po 20. uri šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je udrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali.

Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po podatkih policije so štirje huje poškodovani, dva pa lažje. Nihče ni življenjsko ogrožen. Po besedah vodje gasilske intervencije Nejca Moharja ima ena oseba odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice, poroča STA.

Policisti so opravili ogled kraja, nadaljujejo pa zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. Kot so sporočili iz UKC Ljubljana, so pet mladoletnikov po oskrbi na urgentnem kirurškem bloku sprejeli na travmatološki oddelek, enega pa na pediatrično kliniko.

Nesreča skakalnica Dolenji Lazi Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

Zahtevna intervencija

Intervencijo je Mohar zaradi števila poškodovanih, ki so vsi potrebovali prevoz v bolnišnico, označil za zahtevno. Pri oskrbi in prevozu v bolnišnico so tako pomagale enote nujne medicinske pomoči iz Ribnice, Novega mesta, Postojne in Ljubljane, poroča STA.

Vzrok za nesrečo je bila po Moharjevih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več odprt. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso želeli komentirati.

Park želeli podreti in sanirati

Župan občine Ribnica Samo Pogorelec obžaluje nesrečo. Kot je dejal za STA, se je ta zgodila na zasebnem zemljišču, kjer so upravljavci kolesarskega parka mlade do zdaj s tablami in zaščitnimi trakovi stalno opozarjali na morebitno nevarnost v sicer dotrajanem, okrog desetletje starem objektu. Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko. Povedal je tudi, da mladi ob nesreči na objektu niso bili s kolesi.

Nesreča skakalnica Dolenji Lazi Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

Nesreča skakalnica Dolenji Lazi Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

Nesreča skakalnica Dolenji Lazi Foto: Nataša Repovž​​​​​​​

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin