Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 12. 2008,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 25. 12. 2008, 21.17

8 let

SDS: Kadroval bo Forum 21

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
SDS meni, da je premier Borut Pahor z imenovanjem članov Kadrovsko_akridaticijskega sveta »znova prelomil obljubo«.

Vlada je člane KAS imenovala v sredo. Njegovi člani so Borut Bratina, Jože Glazer, Samo Hribar Milič, Franc Jamšek, Bogomir Kovač, Milena Pervanje in Danica Purg. "Politično profilirani posamezniki iz vrst tranzicijske levice" SDS je na spletni strani zapisala, da ima KAS vprašljivo pravno podlago, z imenovanjem njegovih članov pa je »vlada pogrnila na celi črti«. Člani so po njihovih besedah »politično profilirani posamezniki in posameznice iz vrst tranzicijske levice«.

"Dr. Danica Purg je članica programskega sveta Foruma 21, evidentirana kandidatka za evropske volitve iz vrst LDS, in podpornica kandidature dr. Danila Turka. Z mariborske univerze prihaja Borut Bratina, soavtor razvpitega pravnega mnenja, ki ga je po naročilu Pivovarne Laško pripravil Inštitut za ekonomsko in korporativno upravljanje iz Maribora. Vrste Socialnih demokratov pa predstavlja neuspešni kandidat za župana Mestne občine Ptuj gospod Jože Glazer, ki je tudi tajnik Fakultete za družbene vede," so zapisali v SDS. Bogomir Kovač pa "med vladavino LDS dolga leta svetoval in nadziral podjetja v (so)lastništvu Republike Slovenije. Dr. Kovač je član Liberalne akademije in Foruma za levico ter neuspešni kandidat LDS za predsednika republike, ki z veseljem nastopa na prireditvah Foruma 21. Posameznik, ki predstavlja star način kadrovanja, bo sedaj »skrbnik strokovnosti in apolitičnosti"."

Pahor: Postavili smo oviro apetitom Pahor je dejal, da so s svetom postavili oviro "velikim apetitom strank, posameznikov in vplivnih skupin". Člane sveta je predlagal Pahor, vlada jih je potrdila, zanje pa se je odločil po posvetovanju z različnimi institucijami in posamezniki, je dejal premier.

SDS ima na svoji strani števec kadrovskih zamenjav v obdobju nove vlade. Doselj so jih našteli 27.

Ne spreglejte