SiolNET. Novice Slovenija
1,66

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šarec bo prišel na sejo Knovsa, a ne zaradi Tonina

1,66

termometer

Marjan Šarec
Foto: STA

Premier Marjan Šarec je ob prihodu na vrh EU v Bruslju dejal, da se bo vabilu na sejo parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do ustanove, "ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo".

Knovs je po torkovi seji, na kateri so med drugim obravnavali zaposlitev znanke premierja Marjana Šarca na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova), napovedal, da bo na naslednjo sejo povabil tudi Šarca in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca.

Matej Tonin Novice Knovs zaznava sistemski problem pri zaposlovanju na Sovi

Komisija, ki ji predseduje predsednik NSi Matej Tonin, je v sporočilu po seji tudi pojasnila, da zaznava sistemsko težavo pri zaposlovanju na Sovi, saj agencija zaposluje posameznike, preden ti izpolnjujejo formalne pogoje. To po njihovih ugotovitvah velja tudi za znanko premierja.

"Nekateri v opoziciji imajo veliko časa in potem se morajo z nečim ukvarjati"

Šarec je o tem danes dejal, da je inšpektorat za javni sektor povedal svoje. "Inšpektorat je povedal, da vse tisto, kar se je navajalo v javnosti, ni resnično," je dejal premier Šarec. O Knovsu pa je dodal, da so nekateri v opoziciji, "imajo veliko časa in potem se seveda morajo z nečim ukvarjati".

Pri zaposlitvi ni imel ničesar

O navedbi, da z zaposlitvijo njegove znanke ni bilo vse v redu, je dejal, da ni bil navzoč pri tej zaposlitvi in težko sodi. "To je stvar inšpektorata in Sove. Inšpektorat je podal svoje mnenje, Sova ima zdaj rok, da ugotovljene sistemske nepravilnosti odpravi. In to je to," je še dodal predsednik vlade.

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • gosetevm / 12.12.2019. ob 22:28 +7 - 1

  normalno da bo prišel zaradi teme ,,,sej tudi k sodniku ne prideš zaradi sodnika ,,,,ali sploh še kdo zna mislit sami HLAPCI

  +7 - 1
 • arbajter / 12.12.2019. ob 19:52 +9 - 4

  Triglav - a gledati kleptomanom in tem, ki rinejo svoje družinske člane v državne službe katerih so sami "člani", pa čeprav gre za zaposlovanje lastnih ljubic in priležnic, zate pomeni delati škodo Sloveniji? Vedno bo tako kontrolo vršila nasprotna stran izvoljene vlade, kar je tudi edino logično. Npr. ko bo na oblasti IJJ bo kontrolo vršil LMŠ. Ampak zate ti takrat "ne bodo" poden in delali škodo Sloveniji, kajne komunjara?

  +9 - 4
 • Drava / 12.12.2019. ob 17:28 +5 - 1

  Kaj se greste, medtem ko drugje delajo, skrbijo za svoje državljanje in za ponos, za gospodarstvo, pa za vse, kar dela ljudi zadovoljne in brezskrbne. Naredite kaj za Slovenijo, sicer odstopite vsi po vrsti.

  +5 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin