SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rogaški hoteli z britanskimi upravljalci

3

termometer

Britanska družba Hamilton Hotel Partners je v upravljanje prevzela Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria, ki so bili doslej v lasti bistriškega podjetnika Jožefa Pipenbaherja.

Hamilton Hotel Partners s sedežem v Londonu je tri hotele, ki se nahajajo v središču mesta, prevzela od prejšnjega lastnika, skupine Vates v lasti Jožefa Pipenbaherja, pri tem pa ne navajajo, kolikšna je bila vrednost posla. Finančni partner, Hypo Alpe Adria, bo ostal pravni lastnik premoženja na podlagi obstoječe pogodbe o zakupu, družba Hamilton pa bo upravljala s hoteli neodvisno in brez morebitnih prekinitev.

Partner družbe Hamilton Hotel Partners Frank Croston je izrazil veselje, da so uspešno zaključili posel in prevzeli odgovornost za upravljanje teh edinstvenih hotelov v Sloveniji. Obljubil je, da si bodo prizadevali še izboljšati ponudbo in kakovost za obstoječe goste, obenem pa želijo k njim pritegniti tudi nove goste.

Po besedah direktorja Hypo Leasinga Mitje Križaja vstop tujega partnerja v upravljanje hotelov ne pomeni zgolj ohranitev delovnih mest in nadaljevanje turizma v tem delu Slovenije, temveč zagotavlja ustrezen razvoj in rast te dejavnosti ter ohranitev in nadaljevanje bogate tradicije.

Pipenbaher se umika iz hotelirskega posla "Rad bi se zahvalil vsem zaposlenim, strankam in dobaviteljem za njihovo podporo in zvestobo v zadnjih 15 letih. V veliko zadovoljstvo mi je bilo, da smo uspešno razvili poslovanje hotelov in pripomogli k vse večji priljubljenosti Rogaške Slatine kot turistične destinacije," je dejal dosedanji lastnik, ki naj bi se za prodajo odločil, da bi se lahko osredotočil na ostale poslovne dejavnosti. Kot je zagotovil, sprememba v lastništvu in upravljanju ne bo vplivala na zaposlene, dobavitelje in odnose s strankami.

Pred dnevi se je Pipenbaher umaknil tudi iz lastništva Hotela Diana v Murski Soboti, kar je očitno še en znak več, da se umika iz hotelirskega posla.

Novi lastniki obljubljajo rast in razvoj Partner družbe Hamilton Hotel Partners Frank Croston je izrazil veselje, da so uspešno zaključili posel in prevzeli odgovornost za upravljanje teh edinstvenih hotelov v Sloveniji. Obljubil je, da si bodo prizadevali še izboljšati ponudbo in kakovost za obstoječe goste, obenem pa želijo k njim pritegniti tudi nove goste.

Po besedah direktorja Hypo Leasinga Mitje Križaja vstop tujega partnerja v upravljanje hotelov ne pomeni zgolj ohranitev delovnih mest in nadaljevanje turizma v tem delu Slovenije, temveč zagotavlja ustrezen razvoj in rast te dejavnosti ter ohranitev in nadaljevanje bogate tradicije.

Hypo Leasing naj bi rogaške hotele prodal, ko se bo izboljšalo njihovo poslovanje. Pipenbaherjeva skupina Vates, ki zaposluje okoli 200 delavcev, je bila v prodajo prisiljena, saj je imela konec leta 2011 skoraj 18 milijonov evrov negativnega kapitala, dolgoročne obveznosti so znašale skoraj 30 milijonov evrov, čista izguba pa 2,4 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin