Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2010,
14.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 13. 5. 2010, 14.08

8 let

Referendumske kampanje bodo varčne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo se je iztekel rok za prijavo kampanje pred referendumom o arbitražnem sporazumu. Vsi, ki so kampanjo prijavili, poudarjajo, da zanjo ne bodo namenili veliko sredstev.

Za samostojno kampanjo so se odločile vse parlamentarne stranke razen DeSUS-a, lastno referendumsko kampanjo pa bodo vodile tudi stranke SMS, NSi in Slovenska Unija ter Zveza domoljubnih društev Hervardi Andreja Šiška in Zavod 25. junij Marjana Podobnika. V SD bodo porabili okoli 30.000 evrov Največja koalicijska stranka, SD, ocenjuje, da bo za kampanjo odštela okoli 30.000 evrov. Kot so sporočili, bodo financiranje kampanje "… prilagodili svojim zmožnostim". Od kod bodo sredstva pridobili, niso jasno opredelili, temveč so sporočili le, da bodo prispevki pridobljeni v okviru določb, opredeljenih v zakonu o političnih strankah. Zares: Menimo, da je oglaševanje neprimerno V stranki Zares stroškov svoje referendumske kampanje za zdaj še ne morejo oceniti, poudarjajo pa, da bo šlo predvsem za stroške organizacije posameznih dogodkov. "Ker gre za izrazito vsebinsko vprašanje, menimo, da je vsako oglaševanje neprimerno in na nek način tudi podcenjujoče do državljanov," so sporočili. V LDS proračuna kampanje še niso zaključili, vendar ne pričakujejo večjih stroškov.

Varčni bodo tudi nasprotniki sporazuma

Iz opozicijske SDS, ki arbitražnemu sporazumu nasprotuje, so sporočili, da bodo za kampanjo porabili toliko sredstev, kot jih bodo zbrali s prispevki, v ta namen pa so odprli posebeni transakcijski račun. V SLS načrtujejo varčno kampanjo, kar po njihovih besedah pomeni, da bodo sredstva, ki jih bodo porabili zanjo, minimalna, pridobili pa jih bodo iz donacij na posebeni transakcijski račun ter iz lastnih virov. Lastno referendumsko kampanjo so prijavili tudi v stranki SNS, vendar nam na vprašanje o financiranju kampanje niso odgovorili.

V referendumsko kampanjo se bo formalno vključila tudi stranka SMS. Kot so sporočili, bodo za kampanjo porabili minimalna sredstva, ki jih bodo donirali člani stranke. Z izdatki za kampanjo bodo skromni tudi v NSi in Slovenski Uniji, od kod bodo sredstva pridobili, pa niso odgovorili. Svojo referendumsko kampanjo prav tako načrtujejo v Zvezi domoljubnih društev Hervardi. Sredstva, ki jih bodo namenili zanjo, bodo po njihovih navedbah skromna, pridobili pa jih bodo s prispevki lastnih članov in morebitnimi donacijami.

Ne spreglejte