Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Sreda,
7. 3. 2018,
13.01

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

9

Natisni članek

prometna nesreča

Sreda, 7. 3. 2018, 13.01

6 let, 1 mesec

V prometni nesreči več poškodovanih, voznik bežal proti Avstriji #video

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

9

Okrog 11.30 se je na štajerski avtocesti od Maribora proti Šentilju pred počivališčem Dobrenje zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Med njimi je bilo tudi vozilo tujih registrskih številk, ki je pred policisti bežalo v smeri Avstrije.

Voznik avtomobila nizozemske registrske tablice se je zaletel v kombinirano vozilo, to pa je trčilo v vozilo pred sabo, je v izjavi za javnost povedal pomočnik komandirja mariborskih prometnih policistov Anton Vinko. Osem ljudi je bilo lažje telesno poškodovanih, nihče od udeležencev pa ni v smrtni nevarnosti. 

Voznik osebnega avtomobila s tujimi registrskimi tablicami je po podravski avtocesti od hrvaške meje bežal proti Avstriji, po tem ko se je na mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli. Policisti so ga izsledili na avtocesti izven naselja Prepolje, voznik pa se na njihovo zahtevo ni ustavil in pri begu povzročil prometno nesrečo.

Med poškodovanimi tudi dva policista

Med poškodovanimi v nesreči sta bila tudi policista, so za STA potrdili na mariborski policijski upravi. Ob tem sta se oglasila tudi policijska sindikata, ki od 12. februarja skupaj vodita stavko v policiji, in znova opozorila na nevarnost policijskega dela.

Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije pa sta v skupnem sporočilu za javnost zapisala, da je voznik tujega osebnega vozila z divjo vožnjo neposredno ogrožal varnost ostalih udeležencev v cestnem prometu. Posredovalo je več policijskih patrulj, pri čemer je prišlo tudi do trčenja v službeno vozilo policije, v katerem sta bila poškodovana dva policista.

V policijskih sindikatih opozarjajo, da dogodek dokazuje, da policisti kljub stavki izpolnjujejo svoje poslanstvo in ves čas delajo vse, da državljankam in državljanom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Dodali so, da se policisti svoje odgovornosti do prebivalcev Slovenije zavedajo mnogo bolj, kot se politika odgovornosti do njih. Ob tem se sprašujejo, koliko poškodovanih policistov bo še potrebnih, preden bo politika pripravljena spoznati in priznati, da so policisti vsakodnevno prisotni na "bojišču". (STA)

Ne spreglejte