Petek,
12. 8. 2011,
7.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 12. 8. 2011, 7.29

8 let

"Problem je, koga v tej državi voliti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Po odstopu Katarine Kresal z mesta ministrice za notranje zadeve se pojavljajo pomisleki, če je s tem tudi konec vlade in če bi moral odstopiti tudi predsednik vlade Borut Pahor.

adagio (11. 8. 2011 09:20:46) Sploh ni problem odstop vlade ali ne, predčasne volitve ali ne. Problem je, koga v tej državi voliti. Kako najti politika, ki bi izpolnjeval (prezahtevno ?) merilo, da bi bil vsaj kolikor toliko sposoben, hkrati pa pošten. Več kot čez glavo imamo že vseh teh osumljencev z vsemi njihovimi lisičjimi odvetniki in domnevo nedolžnosti vred. Ko gre za javno verodostojnost, NE veljajo standardi kazenskega prava. Kdor je osumljen svinjarij, naj brez sence dvoma dokaže, da je čist, potem naj se ponuja!

Zupi (11. 8. 2011 10:26:20) Ja, deloma smo tudi ljudje krivi za tako stanje. Najprej politikom, ki so zgolj populisti, strokovnjaki pa samo na področju jezikanja in lopovščin, izmenično podeljujemo mandate na volitvah (enkrat desnim, drugič levim). Ob vseh nečednostih politikov, padanju ugleda države zaradi raznih afer in zlorabah pooblastil, in vedno novih metodah za lupljenje državljanov pa smo tiho kot riti, penimo se edino na teh forumih

Da se kriza v žepih bankirjev ne pozna, dokazuje primer iz Gorenjske banke. Tamkajšnji predsednik uprave Gorazd Trček je lani zaslužil 467 tisoč evrov bruto, kar je 38 tisoč evrov več kot leto prej.

jakaZ 11. 8. 2011 13:10:13 Edini način, da jih stisnemo v kot, je skromnost. Odpovedati se storitvam bank v največji možni meri. Nobenih posojil, neuporaba limitov na kreditnih karticah itd... čimmanj "kupovati" oz. plačevati za njihove storitve. Banka je res genialna stvar - posojajo denar, ki ni njihov, pa še zaslužijo s tem. Vse to pa lahko počno zaradi naše želje po udobju. Torej, pamet v roke in kupovat samo nujne stvari! (lahko je pametovat, teže je kaj narest)

Kraševec (11. 8. 2011 16:41:15) Glede nato,da večina državljanov republike Slovenije dobiva plačo tam nekje do 1000 €,so vse plače nad 5000 € moralno sporne.

Slovenski prometni minister Patrick Vlačič in njegova avstrijska kolegica na skupnem sestanku nista našla rešitve glede situacije v predoru Karavanke. Avtoprevozniki sicer za ta konec tedna ne napovedujejo zapore.

po vrsti 123 (11. 8. 2011 19:47:59) Če avstijsko oblast res tako skrbi za varnost, zakaj potem niso uvedli te iste prepovedi za vse enocevne predore v Avstriji (Gleinalm, Bosruck).Tudi tam je v turistični sezoni zaradi tovornjakov ogrožen promet. Si ne upajo, saj jih lastni avtoprevozniki utopijo v mali žlički. Ve se, koga zajebejo v Karavanškem predoru - Slovence. O skrbi za varnost pa je vse takoj jasno - dovolili bi vožnjo tovrom nevarnih snovi. Predlagam recipročnost - istočasno prepoved samo za avstrijske tovornjake po SLO.

as (11. 8. 2011 20:46:33) Avstrijci že vedo kaj delajo.Sigurno se ne bodo pustili našim nadutim politikom in šoferjem.Če se že o čem pogovrjajo se naj o priključitvi k AVSTRIJI,KER TO JE EDINI IZHOD IZ KRIZA ZA SLOVENIJO!VSAJ SAMI NISMO SPOSOBNI OBVLADOVATI TE DRŽAVE.VSE JE SKUROMPIRANO POKVARJENO NA "VRHU"