Torek,
25. 10. 2011,
7.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 25. 10. 2011, 7.09

8 let, 5 mesecev

"Pričakovan epilog, ko ljudstvo vzame sodstvo v svoje roke"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Temelj zakonodaje v Libiji bo po novem islamsko šeriatsko pravo. Libijska prehodna oblast sicer zagotavlja, da so Libijci zmerni muslimani in da se ne spreminjajo v skrajno islamistično državo.

Stric Marč 24.10.2011 ob 17:50

Preiskava o Gadafijevi smrti je nesmiselna. Bil je ujet, ranjen, poniževan in ustreljen. Pričakovan epilog, ko ljudstvo prevzame tudi sodstvo v svoje roke. Je pa velika verjetnost krepitve islama, saj praviloma po prisilnem potiskanju vere iz javnega življenjata, ta eksplodira. In v večplemenskih skupnostih je lahko vera pomembno vezno tkivo za ohranitev celovitosti države.

Liberalec 24.10.2011 ob 18:28

Vse po pričakovanjih. Zato smo podpirali Gadafija, ker je bil branik pred podivjanim islamizmom, prijatelj civiliziranega sveta. Šeriatsko pravo - še malo, pa bo v bengaziju kakšen emirat ...

Nogometna zveza Slovenije in selektor A-reprezentance Matjaž Kek sta se na obojestransko željo dogovorila o predčasni razvezi pogodbe o sodelovanju. Vlogo selektorja slovenske nogometne reprezentance je prevzel Slaviša Stojanović.

incipit 24.10.2011 ob 10:03

Dobro je vozil, dokler je vozil. Ko je zaškripalo je bilo to žal usodno. Pričakovana odločitev NZS. S tujim selektorjem bi naredili napako. Nekdo, ki prihaja s strani, bo vpeljal svojo taktiko, ki bi bila uspešna ob kvalitetnih posameznikih, slovenska reprezentanca pa lahko prosperira samo kot celota, kot klapa. Slovenija je kot celota dosegala uspehe tako pri Katancu kot pri Keku, spreminjati tak koncept bi bil samomor. Mislim, da je Slaviša Stojanović pravi naslov za novo pravljico.

retep1 24.10.2011 ob 14:35

Vsi ali premnogi samo kvakate, kako bi moralo biti, kaj bi po vašem (našem) moralo biti, kje so bile v nebo vpijoče napake itd., itd... Koliko piscev, toliko selektorjev. Sedaj pa nehajte (nehajmo) sra... ! Kapo dol vsakemu selektorju, ki je našo reprezent. popeljal na evropsko ali svetovn. prvenstvo, neoziraje se, kako se piše ! Če je to naše gore list, toliko slajše. Vprašanje, komu bo to spet uspelo in naj se znova imenuje in piše kakor mu je volja ? Kek ! Hvala ti, pripravil si nam obilo, obilo veselja pa tudi živčnega grizenja nohtov. Sedaj so na vrsti nasledniki. Dosti bodo morali postoriti, da bodo naredili, kar si nared. ti. Če pa kdo misli, da se da brez posameznih starih prekaljenih mačkov, samo z mladimi zelenbači pa se po moje - moti !Primer- Italijani, Nemci, Angleži in še kdo !

Avtor prve izjave dneva v tem tednu je Ivan Oman, ki dvomi, da je stranka upokojencev primeren koalicijski partner v katerikoli vladi.

Georges 24.10.2011 ob 07:36

Oman, imate 100% prav, ampak na naši kmetiji je polovica starcev, ki komande ne dajo iz rok in je tudi zlepa ne bodo dali. Toda takim ponavadi mladina itak odide od doma, v dolino, da si po svoje uredijo življenje, kmetija pa počasi propada. Če boste kaj srečali Erjavca, mu to lahko razložite iz prve roke.

slov1ec 24.10.2011 ob 08:44

Preprosto, lepo po kmečko, vsem preprostim ljudem razumljiva izjava, g. Oman. A kdo jo bo prevedel v jezik, ki bi ga razumel tudi Erjavec, ki mu je od vaših izjav ostala v spominu le :"na volitve gremo, da zmahamo " Nisem podpornik SLS-a, a bi bila veliko večja korist za vse nas, če bi bili tam vi g.Oman, kot pa kvazi strokovnjak,mečkač in koritež, tipa Erjavec. Še na mnoga čila in zdrava leta GOSPOD ( zaslužili ste si velike črke ) Oman !!