Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
11.31

Osveženo pred

8 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
Kočevska Reka požar

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 11.31

8 ur, 17 minut

Pri Kočevski Reki znova zagorelo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17

Na območju vrha Krokar nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je v petek zvečer ponovno zagorelo, so za STA potrdili na upravi za zaščito in reševanje. Podtalni požar, ki so ga v petek začeli gasiti helikopter in dve letali air tractor, zjutraj pa so z gašenjem nadaljevali, je na nekaterih delih ustavljen, pod nadzorom pa še ni.

Gašenje gozdnega požara na nedostopnem terenu v občini Kočevje se je nadaljevalo ves dan. Požar gasijo gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kočevje, Šalka vas, Morava, Kočevska in Klinja vas, so navedli na upravi. Pri gašenju iz zraka jim pomagajo helikopter in air tractorja. Gasilci območje pregledujejo tudi z dronom.

Nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je zagorelo že v sredo. Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je takratni požar najverjetneje zanetil udar strele. Policisti v helikopterju, policisti na terenu in gasilci so uspeli pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena, so takrat še navedli na ljubljanski policijski upravi.

Ne spreglejte