Torek,
3. 6. 2008,
14.07

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 6. 2008, 14.07

8 let, 8 mesecev

Premalo študentskih postelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Člani sveta za uresničevanje projekta prenove študentskih bivalnih zmogljivosti ugotavljajo, da je potreba po novih zmogljivostih še vedno aktualna v vseh visokošolskih središčih.

Člani projektnega sveta so po besedah ministrice ugotovili, da je ministrstvo zgradilo skupno 1401 študentsko posteljo v skupni vrednosti 39,8 milijona evrov. Od tega je bilo 991 ležišč zgrajenih v Ljubljani, 410 pa v Mariboru. Prenovljena so bila tudi 1003 študentska ležišča v Ljubljani v Mariboru. Vrednost obnove je znašala 14,8 milijona evrov.

Smernice o minimalnih tehničnih zahtevah

Projektni svet je na današnji seji kot priporočilo pri gradnji in prenovi študentskih domov sprejel tudi poseben dokument, in sicer smernice o minimalnih tehničnih zahtevah za gradnjo in opremo študentskih domov. Minimalni tehnični pogoji, ki jih opredeljuje dokument, se nanašajo na lokacijo, zemljišče in objekt. Tako naj denimo skupna bruto površina ne bi presegala 22 kvadratnih metrov na ležišče, v objektih oziroma naseljih pa bo treba zagotoviti dva odstotka študentskih ležišč, prirejenih za funkcionalno ovirane ljudi, ter za študentske družine.

Pri novogradnjah sodelovale tudi občine Po napovedih ministrice za visoko šolstvo bodo rešitve za nove študentske bivalne zmogljivosti v Ljubljani iskali v javno-zasebnem partnerstvu, v Novem mestu, Celju in Novi Gorici pa bodo pri gradnji sodelovale občine na podlagi posebne pogodbe z ministrstvom.