Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
7.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 7.06

8 let

Pred CP Vransko 10-kilometrska kolona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob koncu tedna se na slovenskih cestah zgoščuje promet predvsem proti notranjosti države, zastoji pa nastajajo tudi na mejnih prehodih.

Na štajerski avtocesti med priključkom Šempeter in cestninsko postajo Vransko proti Ljubljani nastaja desetkilometrska kolona vozil. Na Prometno-informacijskem centru voznikom predlagajo, da uporabijo vzporedno cesto Žalec – Trojane.

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti proti Avstriji pred cestninsko postajo Hrušica. Tam je kolona vozil dolga tri kilometre.

Zgoščen promet pa je na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez proti razcepu Kozarje ter naprej na primorski avtocesti proti CP Log, na primorski avtocesti v delovni zapori med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda v smeri Ljubljane ter na cestah Ilirska Bistrica - Jelšane, Pivka - Postojna, Šmarje - Dragonja in Podlehnik - Gruškovje.

Zaradi povečanega števila tovornih vozil je na pomurski avtocesti na priključku Murska Sobota in izvozu Pince proti Mariboru oviran promet.

Za vstop v državo se čaka tudi eno uro in pol Na mejnem prehodu Dragonja je pri izstopu iz države čakalna doba ena ura, na Gruškovju pa pol ure. Vozniki na vstop v državo najdlje čakajo na Gruškovju, in sicer eno uro in pol. Potrpežljivost je potrebna tudi na Dragonji, tam se čaka eno uro. Čakalna doba na mejnem prehodu Starod in Jelšane za vstop v državo pa je pol ure.

Burja na Primorskem ovira promet Na odseku regionalne ceste med Podnanosom in Ajdovščino je zaradi burje, ki v sunkih dosega hitrosti med 80 in 100 kilometri na uro, uvedena zapora prometa za nekatera vozila. Kot je zapisano na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje, zapora velja za počitniške prikolice, hladilnike in tovorna vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton. Od 8.00 velja ista zapora tudi na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina.

Ne spreglejte