Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

torba šola dobrodelnost

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 11.13

8 let

Poštar Pavli polni šolske torbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine bosta v dobrodelni akciji Poštar Pavli polni šolske torbe zbirali denar za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.

"Pošta Slovenije kot eno večjih podjetij v državi vodi aktivno politiko družbene odgovornosti in ima poseben posluh za potrebe okolja, v katerem deluje," je novinarski konferenci povedal generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak. "Prav v teh kriznih časih je to zelo pomembno, zato smo se letos odločili še posebej prisluhniti najranljivejši skupini, to je otrokom iz socialno ogroženih družin."

Ob tej priložnosti je generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije Karin Eleni Sanchez simbolično predal donacijo v višini 10.000 evrov za nakup šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke.

Ljudje bodo lahko šolske potrebščine kupili na poštah Poleg tega bodo zbirali prispevke občanov v poštnih poslovalnicah po Sloveniji, in sicer tako v denarni obliki z nakazilom na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije kot v materialni obliki. Ljudje bodo lahko šolske potrebščine kupili na poštah ter jih prispevali v posebej za to namenjen rumen zabojnik.

Pošta Slovenije bo tudi sama zagotovila izdelke iz svojega šolskega programa v vrednosti 4600 evrov in k akciji vabi poslovne partnerje, da prispevajo izdelke iz svoje ponudbe.

Zbiranje šolskih potrebščin se bo uradno zaključilo 15. avgusta, ko jih bo Pošta Slovenije distribuirala po zainteresiranih društvih in območnih zvezah prijateljev mladine. Finančna sredstva pa je moč nakazovati do 8. oktobra.

Prošnje prihajajo iz vse države Sanchezova je podpore zelo vesela. "Prošnje za kakršno koli obliko pomoči prihajajo iz vse države, tako da bo Poštar Pavli polnil torbice otrokom, ki jim zaradi finančne in socialne stiske njihovih staršev že tako ni lahko in so v svojem okolju stigmatizirani. Iz naših društev in zvez že beležimo prve odzive in povpraševanja po šolskih potrebščinah in tudi finančnih sredstvih, ki jih bodo porabili za nakup šolskih knjig in delovnih zvezkov," je pojasnila.

Pošta Slovenije vsako leto nameni določen delež sredstev za donacije različnim ustanovam in skupnostim. Letos bo za to namenila okoli 55.000 evrov, kar je enaka vsota kot prejšnja leta.

Ne spreglejte