Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
8.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

Natisni članek

Andrej Čuš SDS

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 8.03

6 let, 6 mesecev

Andrej Čuš zapušča SDS in pravi: Nisem ne Janševa ne Kučanova lutka (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

35

Najmlajši poslanec državnega zbora Andrej Čuš izstopa iz stranke SDS in iz njene poslanske skupine. Deloval bo kot nepovezani poslanec, s tem pa bo, kot pravi, naredil prvi korak v smeri aktivnega parlamentarizma, s čimer bodo presegli položaj v slovenski politiki, "ko si dve osebi delita državo". "Vsem, ki govorijo o teorijah zarote, sporočam, da nisem ne Janševa ne Kučanova lutka," je dejal.

Čuš je bil v svoji izjavi kritičen do delovanja parlamenta, vlade, vladne koalicije in tudi do svoje nekdanje poslanske skupine. "Edina valuta, ki jo imaš kot politik, je doslednost. Do svoje nekdanje stranke ne gojim nobenih zamer, sem pa prepričan, da bo poslanska skupina SDS veliko uspešnejša takrat, ko bodo njeni poslanci v večji meri tekmovali v iskanju boljših rešitev v korist razvoja Slovenije in v manjši meri, kdo bo bolj poslušen predsedniku," pravi.

Opozoril je, da stranka SDS ves čas govori, da bodo predčasne volitve, s čimer želi disciplinirati svoje člane. "Letos je stekel kandidacijski postopek za volitve. Vsem, ki smo bili do nekaterih ravnanj kritični, so želeli preprečiti kandidaturo," je kritičen nekdanji poslanec SDS. 

Na vprašanje, ali se bo pridružil stranki NSi, je poslanec SDS Zvonko Lah odgovoril: "Zaenkrat ne." Pojasnil je še, da se o morebitnem prestopu s stranko NSi še ni pogovarjal. | Foto: Na vprašanje, ali se bo pridružil stranki NSi, je poslanec SDS Zvonko Lah odgovoril: "Zaenkrat ne." Pojasnil je še, da se o morebitnem prestopu s stranko NSi še ni pogovarjal.

Zvonko Lah: Do poletja stranke ne bom zapustil, potem pa ...

"Za zdaj stranke ne bom zapustil. Ne morem reči, kaj bo v prihodnje. Res je, da nisem ravno zadovoljen s tem, kar se dogaja v stranki. Najbolj me moti, da se ne ukvarjamo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo. To ne bo nič rešilo. Tudi z gospodarstvom se ukvarjamo premalo," nam je povedal poslanec SDS Zvonko Lah in dodal, da najverjetneje do poletja stranke ne bo zapustil, saj se posveča različnim zakonodajnim postopkom. "Bomo pa videli, kaj bo prinesel čas," je sklenil.

Na vprašanje, ali se bo pridružil stranki NSi, je odgovoril: "Zaenkrat ne." Pojasnil je še, da se o morebitnem prestopu s stranko NSi še ni pogovarjal. V NSi ne komentira špekulacij o morebitnih prestopih v njihovo stranko, so pa odprti za ljudi, ki podpirajo njihov program, pravijo.

Pogačnik in Šircelj ostajata v SDS

Poslanec SDS Marko Pogačnik, ki ga v javnosti prav tako omenjajo med tistimi, ki bi lahko zapustili stranko, nam je zatrdil, da tega ne bo storil, saj za to ne vidi razloga. Glede Čuševega izstopa je dejal le, da je to njegova osebna odločitev.

"Ne bom izstopil iz stranke. Tudi poslanske skupine ne bom zapustil," je zatrdil tudi poslanec SDS Andrej Šircelj.

SDS: Čuš za kandidaturo ni dobil podpore vseh odborov

Stranka SDS je na svoji spletni strani zapisala, da se je na izstope posameznikov iz stranke odzvala že v petek. "G. Andrej Čuš pri evidentiranju za kandidiranje na naslednjih volitvah ni dobil podpore vseh odborov v volilnem okraju, kjer je bil leta 2014 izvoljen za poslanca. Ker pa se kandidacijski postopek (postopek izbora kandidatov) po končanem evidentiranju ni še niti začel, je govorjenje o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na kandidatno listo, o čemer v skladu s statutom odloča več organov stranke, povsem preuranjeno.

Upamo, da bodo mediji v prihodnjih dneh vsaj toliko pozornosti, kot ga namenjajo nekaj izstopom iz SDS, namenili tudi vzrokom za izstop deset do petnajst tisoč mladih šolanih rojakov na leto iz domovine, ko morajo le-ti v tujino s trebuhom za kruhom," so še zapisali.

Ne spreglejte