Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
16.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Karavanke

Torek, 17. 9. 2013, 16.55

6 let, 6 mesecev

Ponoči bo zaprt predor Karavanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predor Karavanke bo v noči na četrtek in v noči na petek zaradi del zaprt za ves promet. Med zaporo predora, od 22. do 6. ure, bo obvoz za tovorna vozila po avtocesti prek Vidma ali Gradca.

Obvoz prek Korenskega sedla je dovoljen samo za osebna vozila, za počitniške prikolice in avtodome pa priporočajo prehod Rateče. V noči na torek (s 23. na 24. september) pa bo med 22. in 6. uro v predoru Karavanke polovična zapora zaradi pranja predorske cevi, so sporočili iz Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Popolna nočna zapora predora Karavanke je načrtovana še v treh zaporednih nočeh prihodnjega tedna: s torka na sredo (24. na 25. september), s srede na četrtek (25. na 26. september) ter s četrtka na petek (26. na 27. september), ravno tako med 22. in 6. uro. V predoru Karavanke bodo opravili nastavitve novih videokamer v celotni predorski cevi ter testirali novi video nadzorni sistem. Prva faza zamenjave dotrajanega videonadzornega sistema v 22 let starem predoru Karavanke je potekala spomladi letos, med turistično sezono pa del v predoru ni bilo.

Konec novembra predvidena zadnja dela V prihodnjih dneh bodo v predoru opravili nastavitve in testiranje, predvidoma konec novembra pa še zadnja dela v zvezi z razstavitvijo starega sistema in polno integracijo novega v obstoječi sistem nadzorovanja in krmiljenja procesov z računalnikom. Za ta dela bodo potrebne le polovične zapore, zato bo promet skozi predor nekaj dni potekal izmenično enosmerno, s čakanjem pred predorom do 30 minut, o točnih terminih pa bodo uporabniki avtoceste pravočasno obveščeni.

Pogodbena izvajalca projekta zamenjave vidonadzornega sistema in vzpostavitve videodetekcije prometa v celotnem, približno osemkilometrskem slovensko-avstrijskem avtocestnem predoru Karavanke, sta Tenzor s Ptuja in Promel iz Zagreba. Pogodbena vrednost del je 2,1 milijona evrov (brez DDV), od tega Dars prispeva za slovenski del predora 44 odstotkov, delež avstrijskega upravljavca predora Asfinag pa znaša 56 odstotkov pogodbene vrednosti.

Dars bo uporabnike avtoceste o omenjeni zapori obveščal tudi prek sistema za nadzor in vodenje prometa. Stanje na cestah pa lahko preverite tudi na Planet Siol.net

Ne spreglejte