Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
19.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

policija stavka sindikat

Torek, 15. 5. 2012, 19.28

8 let

Policisti v sredo v zaostritev stavke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SPS Zoran Petrovič je povedal, da bo stavka še naprej potekala tako, da ne bodo povzročali nepotrebne škode ali posledic državljanom in bo za varnost ljudi in premoženja poskrbljeno.

Zoran Petrovič je po seji stavkovnega odbora Sindikata policistov Slovenije (SPS) pojasnil, da je stavkovni odbor danes analiziral dosedanji potek stavke. Ugotovili so, da je bil odziv policistov na terenu izjemno velik, kar zanika trditve, da so sindikati eno, policisti pa drugo, je izpostavil Petrovič. Glede dosedanjih učinkov stavke pa pravi, da se ti poznajo predvsem na področju prekrškov, kjer lahko policisti v skladu s pooblastili izrekajo milejše sankcije.

Petrovič: Državljanov nima kaj skrbeti Zaostritev stavke, ki naj bi po odločitvi stavkovnega odbora sledila v sredo, je po Petrovičevih navedbah usklajena z drugim sindikatom policistov, Policijskim sindikatom Slovenije (PSS). O načinu zaostritve stavke pa je pojasnil zgolj, da bodo policisti določene aktivnosti izvajali zelo dosledno v skladu s 84. členom zakona o policiji, da bodo nekateri postopki lahko tudi bolj dosledni in počasnejši. A, kot je poudaril, državljanov nima kaj skrbeti.

Sindikata enotna tudi glede organiziranih protivladnih protestov Če odziva vladne strani ne bo, pa policisti napovedujejo tudi organizirane protivladne proteste, podobne kot so potekali 18. aprila. Tudi tu sta po Petrovičevih besedah policijska sindikata enotna. Pri tem je Petrovič poudaril, da ne drži, da ne bi pokazali interesa za iskanje kompromisa in da so s kar 13 od 18 ukrepov tudi soglašali.

Ne strinjajo se s posegom v plače in regres ter z znižanjem potnih stroškov Niso pa mogli pristati na poseg v plače in regres. Njihova zahteva je tudi ohranitev primerne višine potnih stroškov, saj se veliko njihovih članov na delovno mesto vozi precej daleč. Prav tako, je dodal predsednik SPS, je zanje ključna tudi ureditev nekaterih nematerialnih vprašanj v kolektivni pogodbi za zaposlene v policiji.

SPS v tožbo zaradi kršenja kolektivne pogodbe Sicer pa so potem, ko je PSS že v petek vložil kolektivno tožbo zaradi neizplačila letošnjega regresa, tudi v SPS sklenili, da z današnjim dnem začnejo postopke zaradi kršenja kolektivne pogodbe. Na vprašanje, ali razmišljajo tudi o morebitnem izpodbijanju v petek sprejetega zakona za uravnoteženje javnih finance, pa Petrovič odgovarja, da nekateri razmišljajo tudi o tem in da tega ne izključujejo, da pa dokončne odločitve o tem še ni.

Ne spreglejte