Petek,
15. 5. 2020,
13.59

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2020, 13.59

4 leta, 2 meseca

Policisti ujeli tatova, ki sta kradla motorne žage in kosilnice #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,66

1

kosi. kraja | Foto PU Murska Sobota

Foto: PU Murska Sobota

Policisti in kriminalisti iz Murske Sobote so v noči na 30. april zaradi pogostih tatvin opravljali poostren nadzor, saj so letos obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin na širšem območju Murske Sobote, kjer je bilo odtujeno razno električno orodje, motorne žage in kosilnice. Če prepoznate predmete na fotografijah, se javite.

Kriminalista sta v naselju Rakičan okrog 1.30 zaznala vozilo znamke VW transporter, ki so ga kasneje zaustavili. Med postopkom so ugotovili, da sta bila v vozilu 40-letni voznik in 42-letni sopotnik, oba doma iz okolice Murske Sobote.

"Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da je v tovornem delu vozila traktorska kosilnica skupaj s še drugimi predmeti. Ugotovljeno je bilo, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da sta osumljena vlomila v pomožni objekt nogometnega kluba Rakičan, od koder izvirajo predmeti," so sporočili murskosoboški policisti.

kosi. kraja | Foto: PU Murska Sobota Foto: PU Murska Sobota

Osumljencema so odvzeli prostost. "Na podlagi odredbe je bila opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zaseženih 81 predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj na območju celotne PU Murska Sobota," so še sporočili policisti.

Večino predmetov jim je uspelo identificirati in so jih že vrnili oškodovancem. Skupna vrednost zaseženih predmetov je okrog 15 tisoč evrov.

Našli tudi konopljo

Pri 42-letniku so med hišno preiskavo našli tudi posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. V prostoru je imel osumljeni 13 sadik posajenih v lončkih, 30 sadik pa se je sušilo na vrvici.

Osumljenca so 1. maja 2020 privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je za zanju odredil pripor. Osumljena sta skupno 11 kaznivih dejanj: 3 kaznivih dejanj velikih tatvin, 7 kaznivih dejanj tatvin ter 1 kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so še sporočili policisti.

Za 25 predmetov še ni najdenih lastnikov in policisti zbiranje obvestil nadaljujejo. Policisti pozivajo vse, ki bi prepoznali predmete na fotografijah - tudi če niso prijavili kaznivega dejanja - naj se oglasijo na PP Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, kjer bo opravljena prepoznava predmetov.

kosi. kraja | Foto: PU Murska Sobota Foto: PU Murska Sobota

Policisti ob tem občane ponovno opozarjajo, da poskrbijo za varnost svojih objektov in svojega premoženja, da pazijo na svoje stvari, jih pospravljajo z dvorišč in vidnih mest, predvsem pa spremljajo dogajanje, saj si storilci pogosto predhodno ogledajo objekte in okolico.

Policiji bo v veliko pomoč, če si zabeležijo vse sumljive okoliščine ob pojavih sumljivih vozil in osebah ter jih o tem obvestite na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200, so še zapisali.

V primeru, da opazite sledi vloma, ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Ob morebitnem soočenju s storilcem se ne izpostavljajte, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost, so še dodali.

kosi. kraja | Foto: PU Murska Sobota Foto: PU Murska Sobota