Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
28. 11. 2017,
6.49

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98

Natisni članek

vreme sneg dež snegolom

Torek, 28. 11. 2017, 6.49

6 let, 4 mesece

Poglejte, ali bo pri vas snežilo ali deževalo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98
smučanje zima počitnice hribi sneg | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Danes bo sprva precej jasno, megla se bo dopoldne razkrojila. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. V noči na sredo bodo Slovenijo dosegle padavine, ki se bodo v sredo razširile na vso državo. Ponekod bo snežilo.

Danes bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, ob morju do 10 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje (Arso).

Ponoči bodo zahodno Slovenijo zajele padavine, ki se bodo do jutra razširile tudi nad osrednje kraje. Predvsem v severnih in deloma osrednjih krajih bo lahko snežilo do nižin. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Že na razdalji nekaj deset kilometrov bodo prehodi med zimskimi razmerami in območji, kjer bo deževalo.

Tam, kjer bo snežilo, bo temperatura okrog 0 stopinj Celzija, zato bo padal bolj moker sneg. Ta se bo dobro oprijel drevja, zato zlasti na Gorenjskem in deloma Koroškem obstaja možnost za pojav snegoloma, še napovedujejo na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 7 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 0 do 6, ob morju do 10 stopinj Celzija.

Kje bo snežilo in kje deževalo, lahko pogledate na spodnjem zemljevidu, ki so ga pripravili na Arsu.

V četrtek bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Nekoliko se bo ohladilo v višinah, tako da se bo meja sneženja tudi ponekod na jugu in vzhodu spustila nižje, praktično do nižin. Kaže, da se bodo padavine v četrtek že umirjale, zato večjih količin snega na vzhodu in jugu države ni pričakovati. Kjer bo padlo več snega, se bo ta obdržal, saj do konca tega tedna kaže, da bodo razmere povsem zimske.

V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, ponekod bo občasno še naletaval sneg. Pihal bo veter vzhodnih smeri.

Ne spreglejte