Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2017,
8.06

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Slovenija Kolpa Krka poplave promet promet vreme Gruškovje

Sobota, 16. 12. 2017, 8.06

6 let, 4 mesece

Plaz zasul del avtoceste, reke se počasi umirjajo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Gruškovje plaz | Foto policija

Foto: policija

Glavna cesta Podlehnik-mejni prehod Gruškovje, ki je bila od zgodnjega jutra zaradi plazu zaprta, je ponovno odprta. Promet je znova stekel tudi po delu podravske avtoceste med razcepom Draženci in Podlehnikom, odprt je tudi mejni prehod Gruškovje, so sporočili s prometnoinformacijskega centra.

Cesta do mejnega prehoda Gruškovje je bila zaprta od zgodnjih jutranjih ur, ker je cesto zasul plaz. Pristojne službe so dopoldne zemljo in kamenje že očistile z vozišča, a se je na plazišču še vedno prožilo kamenje, obstajala pa je tudi nevarnost, da se bo na vozišče vsul rob, ki se je ustvaril nad plaziščem.

Po pregledu strokovnjakov so cesto okoli poldneva ponovno odprli. Zaradi zaprte glavne ceste so v tem času zaprli tudi avtocesto med razcepom Draženci in Podlehnikom ter mejni prehod Gruškovje. Promet je sedaj stekel tudi po tem delu avtoceste in prek mejnega prehoda. Zaradi zapore so promet preusmerili na sosednje mejne prehode, na nekaterih so nastali zastoji.

Na mariborski Kalvariji nevarnost skalnega zdrsa

Previdnost zaradi nevarnosti skalnega zdrsa medtem ne bo odveč na griču Kalvarija, ki je priljubljena sprehajalna točka v Mariboru. Nedavno se je namreč z vrha odlomil del skale, zaradi razmočenega terena pa obstaja nevarnost zdrsa. Ker dolžnosti za urejanje pohodnih površin ne sprejme nihče, sta sprehod in hoja na Kalvariji na lastno odgovornost.

Arso: Pretoki rek upadajo, manjša razlivanja so še možna

Naraščanje in razlivanje rek po Sloveniji se počasi upočasnjuje. | Foto: STA , Naraščanje in razlivanje rek po Sloveniji se počasi upočasnjuje. Foto: STA , Z agencije za okolje (Arso) so medtem sporočili, da se je višina vode na poplavljenem območju Ljubljanskega barja ustalila. Obseg poplavljenih površin se bo danes še ohranjal.

Vodostaj na ojezerjenem Planinskem polju in Cerkniškem jezeru se je v zadnjih 24 urah povišal za okoli 25 oziroma 10 cm, danes pa se bo trend naraščanja zmanjšal. Gladine se bodo nekoliko povišale tudi na ostalih ojezerjenih kraških poljih na Notranjskem in Dolenjskem krasu.

Hkrati so z Arsa sporočili, da se še vedno razlivata Kolpa in Krka. Kolpa se razliva na izpostavljenih mestih v spodnjem toku, vendar pa njen pretok že počasi upada. V srednjem in spodnjem toku se v manjšem obsegu razliva tudi Krka a se bo njen pretok ustalil.

Padavine so ponehale, v noči na nedeljo se bo zjasnilo

Vremenoslovci medtem napovedujejo, da se bo ponoči od severozahoda zjasnilo, marsikje po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju malo nad 0.

V nedeljo bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno in po kotlinah osrednje Slovenije megleno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost od zahoda povečala. V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno.

Ne spreglejte