Sreda,
14. 5. 2008,
14.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 14.02

8 let, 5 mesecev

Podmladek LDS za davčni kredit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik Mlade liberalne demokracije Slovenije Aleš Bučar Ručman je med predlogi za reševanje stanovanjskega problema mladih izpostavil uvedbo davčnega kredita.

Ob tem se po besedah Bučar Ručmana zavzemajo, da bi se določen delež družbenega premoženja zbiral v posebnem skladu, ki bi postal vir za izgradnjo tržnih in neprofitnih stanovanj. Eden izmed predlogov pa je tudi poenostavitev gradbenega dovoljenja. Iz leta v leto manj mladih Bučar Ručman je poudaril, da mladi predstavljajo 20 odstotkov populacije v Sloveniji, v naslednjih letih pa bo glede na demografski trend mladih še za šest odstotkov manj. Ključni problem za to, da se mladi ne odločajo za družino, je po njegovem mnenju stanovanjska problematika, saj so se cene stanovanj v zadnjih letih dvignile za 50 odstotkov.

Hiške iz kock za vlado

Kot je še povedal Bučar Ručman, so se v podmladku LDS odločili, da bodo predsedniku vlade Janezu Janši, ministrici za delo, družino in socialne zadeve Marjeti Cotman in ministru za okolje in prostor Janezu Podobniku poslali hiške iz kock. Z njimi želijo opozoriti na nujnost reševanja stanovanjskega problema mladih.

V odgovoru na novinarsko vprašanje o vladnih ukrepih za povečanje rodnosti je povedal, da so nekateri od teh sicer pripomogli k dvigu rodnosti, vendar pa po njegovem mnenju generalno gledano vladni ukrepi na področju reševanja stanovanjskega vprašanja k temu niso pripomogli.