Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2013,
20.14

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 24. 3. 2013, 20.14

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Bo Maher odstopil sam?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Že jutri naj bi zgodba o domnevni črni gradnji ministra Igorja Maherja dobila epilog. V javnosti se pojavljajo ugibanja, da bi Maher jutri lahko sam odstopil.

Čeprav uradno še ni dokazano, da gre pri tako imenovani vinski kleti za črno gradnjo, naj Igor Maher ne bi več imel podpore predsednika Državljanske liste, ki ga je predlagala za ministra.

Vinska klet ministra Maherja je le malce večja od znamenitega vinskega soda, v katerem je živel starogrški filozof Diogen. A medtem ko Diogen že skozi stoletja navdihuje največje slikarje, minister samo razburja javnost. Gradil naj bi namreč na črno.

Objekta - trdi Maher - tudi ni zgradil, pač pa naj bi ta že stal, ko je kupil parcelo. A zakaj potem na zračnih posnetkih še leta 2006, ko je bil minister že lastnik parcele, ni videti nobenega objekta. Dve leti pozneje pa se na posnetkih nenadoma pojavi zidovje? Minister pojasnjuje: "Zato ker smo takrat klet obnavljali, do tedaj pa je iz zraka ni bilo mogoče videti."

No, če je bila prvotna streha dejansko takšna kot danes, potem je mogoče res ni bilo videti iz zraka. Da je klet že stala, potrjuje tudi sosed, ki je pomagal pri obnovi.

Medtem ko eni tako menijo, da se poštenemu človeku dogaja krivica, pa se drugim zdi nezaslišano, da naj bi si minister v vinsko klet postavil kavč in morda še mizico in kak stol. S pravimi izrazi pa se bo jutri Maher moral lotiti Alenke Bratušek in Gregorja Viranta.

Če Maher ne bo prepričal Viranta, da ni črnograditelj, bo minister z najskromnejšo hišico najverjetneje že jutri postal bivši minister z najkrajšim mandatom doslej.

Ne spreglejte