Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Nedelja,
11. 11. 2012,
18.49

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

volitve predsednik

Nedelja, 11. 11. 2012, 18.49

6 let, 12 mesecev

Pahorjev popoldanski preobrat

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Rezultati vzporednih volitev so se čez dan krepko spreminjali. Prvotna prednost Danila Türka je bila videti velika, a je do večera Borut Pahor prevzel prvo mesto. Kaj bodo razkrili uradni rezultati?

Še zgodaj popoldne je na vzporednih volitvah aktualni predsednik Danilo Türk takrat še drugouvrščenega Boruta Pahorja prehiteval za deset odstotnih točk. Toda do večera je Pahor imel že 41,9 odstotka glasov, Türk pa je pristal na drugem mestu s 37,2 odstotka – tako kažejo rezultati vzporednih volitev, ki jih je opravila družba Mediana. Iz predsedniške dirke se poslavlja Milan Zver, ta je na vzporednih volitvah zbral 20,8 odstotka glasov. Episcenter: Pahor danes prvič prehitel Türka Tudi anketa, ki jo je opravil Episcenter, tesno zmago napoveduje Borutu Pahorju, ki je prejel 39,2 odstotka glasov, medtem pa je aktualni predsednik Danilo Türk prejel dve odstotni točki manj. Od predsedniške dirke se tudi po njihovih meritvah poslavlja Milan Zver, ki je prejel 23,5 odstotka glasov.

Pri Episcentru so še ugotovili, da so današnji rezultati precej drugačni kot pri njihovih javnomnenjskih anketah pred nekaj dnevi. Od ponedeljka, 5. novembra, do danes je aktualni predsednik izgubil 8,7 odstotne točke podpore volivcev, v istem obdobju pa je Borut Pahor poskočil z 29,2 odstotka podpore volivcev za kar 10 odstotnih točk. Še v petek, ko so pri Episcentru objavili zadnje rezultate javnomnenjske raziskave, je Pahor še zaostajal za Türkom za 4,4 odstotne točke, a danes je nekdanji premier prvič prevzel vodilno mesto. Podpora tretjeuvrščenemu Milanu Zveru je v tednu pred volitvami blago upadla s ponedeljkovih 24,9 odstotka na današnjih 23,5 odstotka. Vzporedne volitve se (ne) motijo Končno in edino besedo bodo imeli volivci in prvi neuradni rezultati bodo znani že v uri po zapiranju volišč. Planet Siol.net že ves dan iz minute v minuto spremlja volilna dogajanja, po zaprtju volišč pa bomo spremljali tudi dogodke v volilnih štabih vseh treh kandidatov – v zaporedju, kot so bili zapisani na glasovnici in je po naključju enako abecedni razvrstitvi njihovih osebnih imen: Borut Pahor, Danilo Türk in Milan Zver .

Ne spreglejte