Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2018,
9.39

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,27

2

Natisni članek

mraz vreme

Sobota, 24. 2. 2018, 9.39

6 let, 1 mesec

Vreme, 24. februar

Temperature globoko pod ničlo, pri sosedih sneg tudi v Dalmaciji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,27

2

Ojmjakon, mraz | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes bo večinoma oblačno, rahlo sneženje bo povsod ponehalo. Na Primorskem in na severovzhodu se bo čez dan delno zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Občutno se bo ohladilo. Temperature bodo od –5 do –8, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.

Opozorilo: najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro. Od nedelje do četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod –7 stopinj Celzija. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

V začetku tedna še bolj mrzlo

V ponedeljek bo sprva delno jasno, čez dan se bo od vzhoda pooblačilo. Predvsem na jugu države bo lahko rahlo snežilo. Mrzel severovzhodni veter se bo še nekoliko okrepil. V torek bo večinoma oblačno. Veter bo postopno slabel, mraz pa bo vztrajal.

Na Hrvaškem rumeni in rdeči alarm

Hud mraz bo pritisnil tudi v sosednji Hrvaški, kjer napovedujejo prihod polarnega mraza, sneg pa naj bi zapadel tudi v Dalmaciji. Po navedbah njihovih vremenoslovcev bo mraz vztrajal do četrtka. Vrhunec bo dosegel v sredo, ko naj bi bilo v Zagrebu 20 stopinj Celzija pod ničlo.

Zaradi mraza tudi v Istri opozorila pred zavarovanjem vodomerov

V Rižanskem vodovodu odjemalcem zaradi nizkih temperatur svetujejo, da svoje vodomere zavarujejo pred zamrzovanjem. Pri tem naj bodo odjemalci zlasti pozorni na merilna mesta, ki so izvedena v zidnih nišah na pročeljih. Te dni tudi v slovenski Istri namreč vztraja močna burja, od nedelje pa tudi ob morju pričakujejo zelo nizke temperature.

Ne spreglejte