Sobota,
29. 6. 2013,
8.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 6. 2013, 8.28

8 let, 5 mesecev

O čem danes pišejo slovenski časniki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Delu si lahko preberete intervju s premierko Alenko Bratušek, ki pravi, da bo šla prihodnjo pomlad po zaupnico v parlament, v Dnevniku pa o Tomažu Lovšetu, ki je po novem stalni prebivalec Zagreba.

Dnevnik:

Dnevnik danes piše o strahu pred ponedeljkovim zvišanjem DDV-ja. Preverili so, kateri izdelki in storitve se bodo podražili in kateri (morda) ne. Zvišale se bodo cene avtomobilov in bencina, komunalnih storitev, vrtcev in domov za ostarele. Višje bodo položnice za elektriko, plin in telefonske pogovore ter nekatere bančne storitve. Cene pa so že zvišali tudi nekateri gostinci, še pišejo v sobotni izdaji časnika.

Dnevnik piše še o tem, da bo lastniku Diners Club Slovenija Tomažu Lovšetu pri vračilu 1,35 milijona evrov obveznosti, ki jih ima do Factor banke, pomagal tudi hrvaški Agrokor. V uredništvu časopisa so namreč dobili dokumente, iz katerih je razvidno, da je Lovše posojilo, o katerem so v časniku poročali že v petek, zavaroval tudi s terjatvami do družbe Ivice Todorića. Z Agrokorjem je namreč Lovše 15. maja letos, po tistem, ko je hrvaški trgovec oddal zavezujočo ponudbo za nakup Mercatorja, podpisal pogodbo o svetovanju. Lovšeta sicer sodni register po novem beleži kot stalnega prebivalca Zagreba.

V objektivu, sobotni prilogi Dnevnika, pa so se dotaknili predsedniškega mandata zdajšnjega predsednika republike Boruta Pahorja, ki se po svojih potezah precej razlikuje od svojih predhodnikov.

Delo:

V Sobotni prilogi Dela lahko preberemo intervju s predsednico vlade Alenko Bratušek, ki je znova potrdila, da bo šla prihodnjo pomlad v parlament po zaupnico, a da je sposobna delati do konca, torej do rednih volitev leta 2015.

Delo pa v današnji izdaji piše tudi o slovesnosti ob dnevu državnosti, ki je po zadnjih podatkih stala slabih 94.000 evrov. Najdražji je bil najem prizorišča na Kongresnem trgu v Ljubljani, za katerega je država odštela dobrih 23.000 evrov. Nastopajoči so skupaj zaslužili malo manj kot 12.000 evrov.

V največjem slovenskem časniku so se dotaknili tudi vprašanja praznjenja podeželja v Sloveniji. Slovenija ima 5.973 naselij, od tega je 59 vasi popolnoma praznih, še 108 naselij pa ima od enega do pet prebivalcev, še danes piše Delo.

Večer:

V sobotni prilogi Večera pa si lahko preberete intervju z nekdanjo predsednico hrvaške vlade Jadranko Kosor, ki je po izključitvi iz HDZ spregovorila o stanju v največji hrvaški opozicijski stranki in o njeni vlogi pri pogajanjih in vstopu Hrvaške v EU.

Z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem pa so se pri Večeru pogovarjali o prodaji Mercatorja hrvaškemu trgovcu Agrokorju. "Ampak tisti, ki zdaj pravijo, ne prodati Mercatorja, naj dajo odgovor, kako bi ga reševali. Jaz vem, ampak mene nihče ni vprašal," je v intervjuju za časnik še dejal ljubljanski župan.