Torek,
15. 1. 2013,
16.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 15. 1. 2013, 16.59

8 let, 5 mesecev

NSi: So Sedej, Janković in KPK morebiti povezani?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Protikorupcijska komisija opozarja, da pri imenovanju Marjana Sedeja na čelo javnega zavoda Lekarna Ljubljana obstajata vsaj dva razloga za kršitev zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Imenovati Marjana Sedeja na mesto direktorja Lekarne Ljubljana (LL) v času, ko Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) razkrinkava domnevno koruptivne posle pri najvišjih predstavnikih v državi, je predrzno, menijo v svetniškem klubu NSi.

Kot so zapisali v ljubljanskem svetniškem klubu NSi, je KPK nedavno pokazala na sporne posle med ljubljanskimi mestnimi podjetji, družbo KLM in županom, včeraj pa so mestni svetniki Liste Zorana Jankovića Sedeja, ki je solastnik družbe KLM, imenovali na čelo javnega zavoda Lekarna Ljubljana.

Kot direktor javnega zavoda bi Sedej moral ustrezati najvišjim standardom nepodkupljivosti, ki pa jih po mnenju Mojce Kucler Dolinar in Antona Kranjca, mestnih svetnikov NSi, ne izpolnjuje, so še dodali. Zato se v Svetniškem klubu NSi sprašujejo, "kdaj se bo KPK odzvala. Ali pa so dr. Sedej, mestni svetniki LZJ oziroma župan in KPK morebiti povezani"?

Spomnimo: Ljubljanski mestni svetniki so namreč v ponedeljek dali soglasje k razrešitvi Marka Jakliča ter potrdili, da bo novi direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej, ki je sicer še decembra trdil, da ne bo prevzel tega položaja. Sedej bo direktor postal po prekinitvi delovnega razmerja z Jakličem konec marca letos. Svet javnega zavoda LL je s sklepom Sedeja že potrdil, potrebno pa je bilo še soglasje mestnega sveta.