Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2011,
17.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NSi

Sreda, 16. 11. 2011, 17.33

7 let, 12 mesecev

NSi cilja na 10 odstotkov glasov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Cilj NSi je doseči 10 odstotkov glasov, s čimer bi se stranka po treh letih vrnila v parlament.

"Po vseh soočenjih nam rastejo odstotki, čeprav nekatere ankete tudi nekoliko manipulirajo, ker želijo ustvarjati javno mnenje," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

V obširnem volilnem programu NSi so na prvem mestu vrednote Kot je povedala, so pripravili obširen volilni program, v katerem so na prvo mesto postavili vrednote, na drugo gospodarstvo in na tretje družino. "Vrednote smo poudarili zato, ker če v družbi ne bo več spoštovanja zakonodaje, več solidarnosti, več odgovornega delovanja, več poštenosti, potem se nam tudi v gospodarstvu ne pišejo dobri časi," je dodala.

Pomen tradicionalnih vrednot poudarjajo tudi kandidati za državnozborske volitve Pomen tradicionalnih vrednot, predvsem krščanskih, so na današnji predstavitvi poudarili tudi kandidati NSi za državnozborske volitve v 7. volilni enoti. To so mariborski mestni svetnik Zdravko Luketič, nekdanji mestni svetnik Avgust Heričko ter Sabina Muminovič, Andrej Božin, Zvezda Černe, Martin Robič in Janko Hauptman.

Med lokalnimi temami so izpostavili financiranje projekta evropske prestolnice kulture (EPK). "Ta projekt sem podpirala že od vsega začetka in si želim, da bi država zanj imela posluh, kajti to je promocija ne le Maribora in te regije ampak vse Slovenije," je dejala Novakova.

Luketič: Rešitev je v razvoju "blagovne znamke" Maribor "Maribor je v situaciji, ko se razvojni potencial manjša, zlasti v času te vlade, zato si mesto samo s svojim znanjem ne more več pomagati," je dodal Luketič. Priložnost za rešitev vidi v razvoju "blagovne znamke" Maribor. "Z evropsko prestolnico kulture in univerzijado bi Maribor lahko postal evropsko in tudi širše prepoznavna turistična destinacija. Žal vlada ni podprla teh projektov, kot so to storile vlade v drugih državah," je dodal.

Ne spreglejte