David Kos

Petek,
9. 1. 2015,
15.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 1. 2015, 15.42

8 let, 5 mesecev

Nekdanji tesen sodelavec Alenke Bratušek je dobil zaposlitev v NLB

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nekdanji državni sekretar v vladnem kabinetu Alenke Bratušek Matija Sevšek je dobil zaposlitev v Novi Ljubljanski banki. Pridružil se bo oddelku za odnose z javnostmi v naši največji banki.

Matija Sevšek bo s ponedeljkom zaposlen na delovnem mestu svetovalca za odnose z javnostmi v vodstvu generalnega sekretariata in bo svetoval predsedniku uprave NLB Janku Medji.

"Naloge svetovalca za odnose z javnostmi so predvsem učinkovito usklajevanje in koordiniranje aktivnosti korporativnega komuniciranja na ravni banke, zlasti z zunanjimi javnostmi, ter izvajanje izbranih komunikacijskih projektov in dogodkov. Banka bo tako bolje povezana z različnimi zunanjimi deležniki, kar vključuje medije, mnenjske voditelje ter različna strokovna in interesna združenja in javnosti," so pojasnili v NLB.

Na zunanji razpis se je prijavilo devet kandidatov V NLB so konec lanskega oktobra sprva objavili interni razpis za svetovalca za odnose z javnostmi, pozneje pa tudi zunanji razpis za isto delovno mesto. Na zunanji razpis za prosto delovno mesto se je prijavilo devet kandidatov, izbor pa so izvedli v skladu s selekcijskim postopkom v banki, zatrjujejo v banki.

Kot so še dodali, bodo v procesu preobrazbe banke še več pozornosti namenjali nadgradnji in krepitvi odnosov z vsemi deležniki banke. "Pri tem je aktivno, odprto in odzivno komuniciranje ključnega pomena, cilj pa je v celoti povrniti ugled banke v očeh javnosti in okrepiti zaupanje v vodilno bančno ustanovo," so zapisali.

Šestintridesetletni Sevšek, ki je po izobrazbi ekonomist, je svojo pot v državni upravi začel leta 2008 kot sekretar v kabinetu ministra za notranje zadeve, ki ga je tedaj vodila Katarina Kresal. Leta 2012 je postal strokovni sodelavec v poslanski skupini Pozitivne Slovenije v državnem zboru, na prvi seji Bratuškove vlade marca 2013 pa je bil imenovan za v. d. direktorja urada vlade za komuniciranje. Za državnega sekretarja v svojem kabinetu ga je Bratuškova imenovala maja 2013. Ko je Bratuškova aprila 2014 izstopila iz stranke, ji je sledil tudi Sevšek.

Pred tem si je Sevšek izkušnje nabiral v družinskem podjetju, borznoposredniški hiši Ilirika in podjetju Pristop. Med drugim je kot zunanji sodelavec sodeloval pri predsedniški kampanji Lojzeta Peterleta, ki se je leta 2007 neuspešno potegoval za predsednika države. Po njegovem porazu proti Danilu Türku je postal tesen sodelavec Katarine Kresal, s katero sta se po njenem odstopu z ministrskega mesta poslovno razšla.