Sreda,
12. 11. 2014,
18.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 12. 11. 2014, 18.26

8 let, 5 mesecev

Nekdanji poslanki se nasmiha služba na čelu Rdečega križa Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Glavni odbor Rdečega križa Slovenije je za novo generalno sekretarko RKS soglasno podprl kandidatko, nekdanjo poslanko in županjo Renato Brunskole, je sporočil predsednik glavnega odbora Franc Košir.

Glavni odbor RKS je na seji obravnaval poročilo kandidacijske komisije RKS o postopku izbire generalnega sekretarja. Na razpis je prispelo 13 prijav, pet kandidatov pa se je uvrstilo v ožji izbor.

Glavni odbor je v okviru te točke poslušal osebno predstavitev in vizijo kandidatke Brunskoletove in jo soglasno podprl.

Ob tem je sklenil, da zboru članov RKS predlaga, naj Brunskoletovo na svoji redni seji 15. decembra imenuje za generalno sekretarko RKS za mandatno obdobje štirih let.

Glavni odbor RKS je pri svoji odločitvi upošteval dolgoletno uspešno in aktivno delovanje kandidatke v organih RKS na lokalni ravni, njeno dobro poznavanje delovanja nevladnih organizacij in državnih organov ter izkušnje z vodenjem lokalne skupnosti.

Renata Brunskole je bila dolgoletna članica stranke SD, na volitvah 2011 pa je bila v državni zbor izvoljena na listi Pozitivna Slovenija.