SiolNET. Novice Slovenija
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanja Janševa parcela v Trenti plačana

0,53

termometer

Trenta
Foto: Jože Biščak

Družba Nepremičnina iz Kranja je poravnala kupnino za parcelo v Trenti, ki je bila včasih v lasti predsednika SDS Janeza Janše. Lastnik Nepremičnine Damijan Podjed je nakazal celotno kupnino, 127.500 evrov, Imosu, ki je v stečaju.

Zemljišče v velikosti 15.600 kvadratnih metrov je lastnik agencije Nepremičnina Damjan Podjed kupil na januarski dražbi, kupnino, ta je znašala 127.500 evrov, pa poravnal ob koncu trimesečnega roka. Zdaj se lahko po odločitvi okrožnega sodišča v Ljubljani novi lastnik vpiše v zemljiško knjigo, poročajo Finance.

 

Kot smo že pisali, v zvezi z dražbo poteka predkazenski postopek. Kot so takrat pisale Finance, naj bi kriminalisti NPU preiskovali, ali je mariborska družba Prima Immobilia, ki je v lasti Darka Šmida, vodi pa jo Grega Jeza, na dražbi "umetno" višala ceno.

 

Zemljišče v Trenti je bilo v preteklosti v lasti Janeza Janše, zaradi katerega se je ta tudi znašel pod lupo protikorupcijske komisije in v sodni preiskavi, saj mu tožilstvo očita, da je ob prodaji zemljišča Imosu pridobil dobrih sto tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

 

Agencija Nepremičnina je že pred plačilom zemljišče prodajala naprej. Prodajna cena znaša 142 tisoč evrov oziroma približno devet evrov na kvadratni meter.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin