Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
11.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

razpis policija

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 11.02

7 let, 12 mesecev

Največ za 6500 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na internetni strani slovenske policije je objavljen razpis za nakup novega konja, ki bo opravljal naloge v policiji.

Kot so zapisali, pisne ponudbe zbirajo do 9. avgusta, konj pa mora izpolnjevati vrsto pogojev. Policija bo tako izbrala konja, ki bo star od štiri do osem let, mora biti moškega spola, kastriran, mora biti slovenski toplokrvni konj ali podobnega tipa. V poštev pridejo tako rjavci, vranci, lisjaki kot sivci, visoki najmanj 170 centimetrov in osnovno ujahani.

Na policiji opozarjajo, da konj, ki se po videzu razlikuje od pasemskega standarda ali ima napake v funkcionalni rasti, ni primeren za službeno uporabo, pri čemer pa rodovnik ni pogoj za nakup. Izjema je lahko v postopek nakupa sprejet starejši ali mlajši konj, če kaže nadpovprečne značajske lastnosti in sposobnosti, o čemer bo odločala komisija.

Konj mora izpolniti kup pogojev Vodja konjeniške enote se bo s ponudniki po roku za oddajo ponudb in če bo ta vsebovala vse potrebne podatke, dogovoril za datum predogleda konja in prvega preizkusa. Delovna skupina bo konja ocenila na podlagi splošnega videza, vtisa, vedenja, v hlevu, pri čiščenju, sedlanju, pri transportu, kako se obnaša v stiku z drugimi konji, kako se odziva na dim, hrup, nenadne zvoke, strel, pok, dovzetnost za učenje, za sprejemanje novih ljudi, ocene pri zajahanju in vaji stoj … Na kratko, čaka ga konkreten preizkus.

Vse stroške krije ponudnik A to še ni vse. Konj, ki ga komisija s sklepom potrdi, da je primeren na nadaljnji preizkus, mora še na veterinarski pregled, in sicer na stroške ponudnika, ki ga opravi klinika za kopitarje na veterinarski fakulteti. Če uspešno opravi tudi veterinarski pregled, sledi še 30-dnevni preizkus značajskih lastnosti in delovnih sposobnosti. Ponudnik dobi pisno potrdilo o prevzemu konja, do sklenitve pogodbe pa mora biti konj zavarovan za pogin, zdravljenje in odgovornost za povračilo škode, povzročene tretji osebi, vse na stroške ponudnika. Po tem preizkusu bo sledil končni preizkus, kjer delovna skupina oceni primernost konja za delo v policiji.

Nakupna cena konja se izračuna tako, da se število točk, ki jih je konj dosegel pri zaključnem praktičnem preizkusu, pomnoži z vrednostjo točke. Vrednost ene točke je 65 evrov, maksimalno število je 100, torej lahko ponudnik za prodanega konja pričakuje največ 6500 evrov.

Ne spreglejte