Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
9.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

SDS Danilo Türk

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 9.56

7 let, 12 mesecev

Največ podpore stranki SDS, sledita PS in SD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
SDS je v juniju zrasla podpora, stranki PS in SD, ki sta še naprej na drugem in tretjem mestu, pa sta dobili manj glasov.

Po rezultatih junijske ankete časnika delo bi na volitvah največ glasov - 20,1 odstotka - dobila stranka SDS. Na drugem mestu je Pozitivna Slovenija (PS) z 18,5 odstotka, na tretjem pa SD s 15,4 odstotka. SLS bi se s 6.9 odstotka uvrstila na četrto, Državljanska lista s 4,7 odstotka pa na peto mesto.

Med parlamentarnimi strankami se je najslabše odrezal DeSUS 3,9 odstotka vprašanih je odgovorilo, da bi namesto predlaganih strank izbralo katero drugo, za NSi bi se odločilo 3,5 odstotka, za DeSUS pa 1,8 odstotka vprašanih. Nobene od navedenih strank ne bi volilo 3,5 odstotka anketiranih, 7,9 odstotka je neopredeljenih, 13,8 odstotka pa se volitev ne bi udeležilo.

Oceni dela vlade in parlamenta nekoliko višji kot maja Delo vlade so anketiranci tokrat ocenili s srednjo oceno 2,63, kar je nekoliko bolje kot prejšnji mesec. Parlament je za svoje delo prejel srednjo oceno 2,64, kar je prav tako bolje kot maja.

Najbolj priljubljen politik je še naprej Danilo Türk Na barometru priljubljenosti je na prvem mestu še vedno predsednik republike Danilo Türk, sledijo pa mu Borut Pahor, Radovan Žerjav, Janez Potočnik in Lojze Peterle. Na šestem mestu je Gregor Virant, za njim pa Milan Zver, Janez Janša, Janez Šušteršič, Zoran Janković in Andrej Vizjak.

Najslabši oceni za Jelinčiča in Lukšiča Na 12. mestu lestvice je Jelko Kacin, sledijo pa Karl Erjavec, Pavel Gantar, Matjaž Hanžek, Ljudmila Novak, Žiga Turk, Eva Irgl, Franc Bogovič in Katarina Kresal. Zadnjih dveh prihodnji mesec zaradi najslabših ocen ne bo na lestvici, zamenjala pa ju bosta Zmago Jelinčič in Igor Lukšič.

Priljubljenost je najbolj padla Jankoviću Glede na rezultate ankete je svojo oceno na barometru priljubljenosti najbolj popravil Karl Erjavec, najbolj pa jo je znižal Zoran Janković, ki je s petega padel na deseto mesto.

Telefonsko anketo je za uredništvo Dela med 11. in 12. junijem 2012 na reprezentativnem vzorcu 710 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik.

Ne spreglejte