Sreda,
19. 10. 2011,
7.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 19. 10. 2011, 7.04

8 let, 5 mesecev

"Naj postavijo še dvojezične table"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Župani iz vrst SLS se zavzemajo za to, da bi občine imele večje možnosti samostojnega odločanja. Celjski župan Bojan Šrot pravi, da bi občine morale same odločati o zadevah, ki jih zadevajo.

https 18.10.2011 ob 12:18

A Logično, vsebinsko, življenjsko decentralizacijo podpira ne zgolj narod ampak vsak normalen politik zdrave pameti in logičnega razsojanja. B Vzhodna Slovenija (zlasti pa Pomurje in Prekmurje) je v bližnji polpreteklosti doživela v okviru razpoložljivih družbenih možnosti zelo lep in opazen razvoj spoštljivega obsega. To je neizpodbojno, za to obstojijo mnogi dokazi. Trditev, da temu ni tako, bi bilo nesramno sprenevedanje. Res pa je, da je ta razvoj hkrati tudi zaveza za nadaljevanje poti in nadaljni razvoj. C To, da se te in takšne pobude, kriki in kričanja pojavljajo prav sedaj, je pač lokalna demagogija, populizem in pogon za lokalnimi volivci. Učinek takih besed je danes, v volilni kampanji, zlasti pri volivcih "na pamet", emocionalno orientiranih ljudeh in lokalni populaciji, precej močnejši. In tega se "kričaški" župani prekleto dobro zavedajo: poceni je, pa še učinkovito je...

Brdavsar 18.10.2011 ob 12:33

Kot dolgoletnemu prebivalcu Maribor se mi zdi, da je dajanje več neposredne pristojnosti in moči Kanglerju izredno izredno slaba ideja... Isto po manjših občinah. Ta regionalna politika je gnojšnica na vrh katere vsake volitve priplavajo največji kosi... Glede na moje izkušnje kdo vse je s kakšnimi cenenimi forami izvoljen na položaje županov sem prav vesel da obstaja nekje nek organ ali pa urad ki tem kekcem preprečuje da iz danes na jutri posegajo v prostor etc. kakor se jim zmrdne. Zdej a mora bit tak urad obvezno lociran v LJ je pa drugo in zelo dobro vprašanje...

Georges 18.10.2011 ob 13:14

Če se zgleduje po avstrijski Koroški, naj postavijo še dvojezične table CELJE-CJALE, MARIBOR-TOTI MARIBOR, pa Šrotar naj si omisli WW-Peathon in osebnega svetovalčka, če bi rad oponašal Heiderja. Zakompleksane župane pa po svoje tazumem. Vsak bi rad vladal v svojem malem garkeljcu, po svojih postavah in na krajevno običajen način. To je samo še en dokaz, da je v Sloveniji občutno preveč občin in je potem župan lahko čisto vsak kaštrun, če se le prerine do korita. POtem pa svojo nesposobnost teši s kazanjem s prstom proti Ljubljani. En čas je bilo pred tem mir, ker so takrat s prsti kazali proti Hrvatom.

RTV Slovenija poslance poziva, naj ne podprejo predloga v zakonu o avdiovizualnih medijskih storitvah, ki predvideva zmanjšanje obsega oglaševanja na RTVS. Če bodo prihodki od oglasov manjši, bo trpela predvsem programska ponudba, pravijo.

bosko 18.10.2011 ob 13:01

kam pa gre tistih 12 € mesečne naročnine iz cca. 500.00 gospodinjstev? 6 milijonov € mesečno vam ni dovolj, pa koga imate za norce?

Homer. 18.10.2011 ob 13:16

Ni dovolj! Poglej si npr račun za elektriko. Za priklopno moč 10 KW plačaš 12,5 €. In to ne da bi porabil ene same kilowatne ure. Iz te postavke pravzaprav plačaš samo en del amortizacije infrastrukture, ki ti omogoča dobavo električne energije, ki jo seveda dodatno plačaš. No, ravno tako delovanje celotnega sistema RTV (nfrastrukturo in program) plačaš delno skozi naročnino, delno skozi reklame in delno skozi "druge" prihodke. Recimo, da vse deluje s "pozitivno nulo". Če eno postavko od navedenih zmanjšaš, si v zgubi.

Črnavest 18.10.2011 ob 13:54

__ slabšega programa tako in tako ni mogoče ustvarit ... poglejte samo poletne mesece: ves Balkan (celo Črnogorci) ima jutranji program, pri nas 2 meseca popoln mrk s ponovitvami ... med vikendi imajo povsod kontaktne oddaje, družbene teme, intervjuje, pri nas pa zlajnan program kjer prevladuje 40% kuharije ... parkrat na leto bodo dobili skopirane že plačane položnice s pripisom:ponovitev