SiolNET. Novice Slovenija
5,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Ptuju petletnik neopazno odšel iz vrtca

5,16

termometer

Vrtec |  | Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iz ene od enot ptujskega vrtca je sredi tedna neopazno odšel petletnik, poroča Večer. Neljubi dogodek se je srečno končal, saj sta otroka na poti nagovorila občana in ga pospremila domov. Medtem je otroka iskala tudi policija. 

Potem ko so otroka zjutraj pripeljali v vrtec, je ta neopazno odšel in se napotil v smeri proti mestu. Otroka je opazila vzgojiteljica, ki se je odpravljala v službo. Preverila je, ali so otroka zjutraj pripeljali v vrtec, in ugotovila, da je petletnik iz vrtca izginil. 

O izginotju so obvestili mamo, ta je poklicala policijo in začeli so iskati otroka. "Presrečni smo, da se je vse dobro končalo, da sta otroka na njegovi poti nagovorila občana in mu pomagala do doma. V pol ure je bil petletnik doma pri starših," je za omenjeni medij povedala Mateja Lobenwein, ravnateljica Vrtca Ptuj. 

Kot je še pojasnila ravnateljica, je petletnik moral kar skozi troje vrat, da je zapustil območje vrtca. Pri tem se je izkazalo, da nekdo od staršev vrat ob odhodu ni dobro zaprl. V ptujskem vrtcu sprejemajo vso odgovornost za neljubi dogodek, prav tako tudi strokovni delavki v skupini, ki jo je petletnik neopazno zapustil.

Po besedah ravnateljice zdaj preverjajo, kaj vse je šlo narobe, okrepili pa so tudi že vse nadzorne sisteme, ki otrokom onemogočajo tovrstne odhode. 

Planet 18 Planet TV S februarjem dražji vrtci #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin