Petek,
27. 6. 2008,
18.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 27. 6. 2008, 18.07

8 let, 5 mesecev

Na notranjem ministrstvu in v policiji položili venec v spomin padlim policistom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predstavniki vodstva slovenske policije so ob 27. juniju, dnevu policije, v avli ministrstva za notranje zadeve položili venec k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991.

Zatem so se poklonili spominu, položili venec in prižgali sveče tudi na spomeniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah. Položitvi venca so se pridružili zaposleni v ministrstvu za notranje zadeve in policiji, pa tudi svojci umrlih in poškodovanih policistov v vojni za Slovenijo 1991, je zapisano na spletnih straneh slovenske policije.

Venca k obema pomnikoma so položili minister za notranje zadeve Dragutin Mate, namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Janez Rupnik, pomočnica direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Tatjana Bobnar in podpredsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever Tomaž Čas.

Policisti praznujejo po vsej Sloveniji V slovenski policiji so ob svojem prazniku pripravili številne slovesnosti. Kot so poudarili, je bil praznik policije izbran v spomin na desetdnevno osamosvojitveno vojno in zgodovinske trenutke leta 1991, ko so se policisti skupaj s slovenskim narodom uprli agresiji jugoslovanske armade, ki je hotela s silo zaustaviti razvoj dogodkov.