SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Loškem letos precej več turistov

2

termometer

Škofjeloški turistični delavci to poletje opažajo precejšen porast števila turistov.

Veliko je Slovencev, ki se v času krize namesto za draga potovanja v tujino raje odločajo za raziskovanje domovine, med tujci pa je poleg prebivalcev iz sosednjih držav veliko zlasti Belgijcev in Nizozemcev. Še vedno pa loški turizem pesti pomanjkanje nastanitev.

Velik porast obiskovalcev V turističnem informacijskem centru v Škofji Loki v vseh letošnjih mesecih opažajo velik porast obiskovalcev. Tako so julija našteli 950 obiskovalcev, medtem ko jih je bilo v enakem lanskem obdobju 681. Avgusta pa bo številka zagotovo preko 1000, kolikor obiskovalcev so v najboljšem turističnem mesecu našteli lani, je pojasnila Jana Kuhar iz Turizma Škofja Loka.

Velik porast pripisuje temu, da zaradi recesije ljudje nimajo toliko denarja, da bi šli v tujino, zato raje obiskujejo svojo deželo. Tako je obiskovalcev največ Slovencev, tuji turisti pa večinoma prihajajo iz Evrope, največ iz sosednjih držav in Belgije, kjer prek turističnih oddaj zelo promovirajo Slovenijo.

Največkrat turisti v Škofjo Loko pridejo na ogleda starega mestnega jedra in muzeja na Loškem gradu. Poleg teh dveh atrakcij so priljubljeni še kapucinska knjižnica, cerkev v Crngrobu in spomenik stavbne dediščine Nacetova hiša. "Je pa Škofja Loka še vedno večinoma cilj enodnevnih obiskovalcev," je povedala Kuharjeva in pojasnila, da je veliko turistov, ki so nastanjeni v Ljubljani in pridejo v Škofjo Loko le na kratek nekajurni izlet.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin