Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2011,
16.23

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pokojnina upokojitev izračun

Četrtek, 26. 5. 2011, 16.23

1 teden, 6 dni

Možnost informativnega izračuna datuma upokojitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) je na svoji spletni strani omogočil izračun datuma upokojitve po najnovejši pokojninski reformi.

Program na podlagi vstavljenih individualnih podatkov posamezniku predstavi vse njegove možnosti, je na novinarski konferenci razložil vodja službe za odnose z javnostmi na ZPIZ Brane Kokot.

Vsak posameznik lahko vnese svoje podatke

Program je zasnovan individualno, kar pomeni, da lahko vanj vsak posameznik vnese svoje podatke, na podlagi katerih se mu izpišejo informativni datumi upokojitve in kaj različni datumi pomenijo, je povedal Kokot. Poudaril je še, da program upošteva vsa zakonsko določena prehodna obdobja, posameznik pa lahko vanj vnese tudi olajševalne elemente kot so na primer otroci ali vojaško služenje.

Kokot je povedal, da so nov program začeli razvijati takoj po tem, ko so dobili zadnje podatke o pogojih upokojevanja predvidenih v novem zakonu. Že od leta 2000, ko so sprejeli trenutno veljaven zakon, pa je na spletni strani Zpiz ponujen tudi informativen izračun datuma po tem zakonu.

Ljudje bodo lahko sami primerjali različne možnosti

Nov program so ustvarili z namenom, da bi lahko ljudje sami videli kakšne bi bile njihove možnosti v primeru sprejetja novega zakona na referendumu in jih primerjali s trenutno veljavnimi, je še dodal.

Zanimanje med uporabniki je močno naraslo Podstran, na kateri je možno izračunati datum upokojitve, je že dlje časa tudi ena izmed najbolj obiskanih v okviru spletne strani Zpiz, saj so na dan zabeležili med 300 in 400 klikov. Program za izračun po novem zakonu so uvedli prejšnji teden in že prvi dan opazili velik porast zanimanja med uporabniki, v sredo pa so zabeležili po skoraj 10.000 klikov na vsakega izmed izračunov, torej tako po starem, kot po novem zakonu, je povedal Kokot.

Izračun datuma upokojitve po najnovejši pokojninski reformi lahko opravite na sledeči spletni strani:

www.zpiz.si

Ne spreglejte