Sobota,
24. 8. 2013,
16.49

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 24. 8. 2013, 16.49

7 let

Mladim v Sloveniji ni lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V iztekajočem tednu so na Planet Siol.net najbolj odmevale zgodbe o težavah mladih Slovencev, o Gašparju Gašparju Mišiču, o stanovanjih v Celovških dvorih in o mariborskih nogometaših.

Mladi v Sloveniji težko pridejo do redne zaposlitve, število mladih brezposelnih Slovencev in Slovenk narašča najhitreje v EU.

Morda bo stanje boljše po novembru, ko začne veljati nov vladni ukrep o zaposlovanju mladih. Ekonomist Matej Lahovnik pravi, da je namen ukrepa dober, a logika bi morala biti drugačna. Kljub temu smo pripravili nekaj nasvetov za mlade iskalce zaposlitve.

Mladi težko pridejo tudi do svojega stanovanja, kljub temu da so cene v zadnjem času močno upadle. V Celovških dvorih celo pod 1.500 evrov za kvadratni meter.

Ker ni rednih zaposlitev in dostopnih stanovanj, mnogi mladi v Sloveniji ne vidijo več prihodnosti. Svoj prostor pod soncem iščejo v tujini. Tudi v več tisoč kilometrov oddaljeni otoški državi.

Želja zdaj že nekdanjega državnega sekretarja Gašparja Gašparja Mišiča, da se iz vladne palače preseli na vrh Luke Koper, je razburila politiko. Mišič je pri svoji nameri ostal brez podpore predsednice vlade Alenke Bratušek. Na sestanku Bratuškove in Mišiča naj bi prevladovali povišani toni. Služba predsednika uprave Luke Koper je privlačna iz več razlogov. Ob spremljavi pomorskih napevov, si preberite, zakaj je ta služba tako zaželena.

V svetu odmeva sodba ameriškega vojaškega sodišča, ki je vojaka Bradleyja Manninga zaradi posredovanja zaupnih podatkov organizaciji WikiLeaks obsodilo na 35 let zapora in nečastni odpust iz vojske. Presenetil je tudi Manning, ki je sporočil, da si želi živeti kot ženska.

Mariborski nogometaši so v prvi tekmi za ligo prvakov proti Viktorii na Češkem klonili z 1:3. Slovenskega prvaka na povratni tekmi čaka težko delo, a sanj o ligi prvakov še ni konec.