Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2011,
7.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 2. 2. 2011, 7.27

8 let, 3 mesece

Mistična godba kraških korenin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rock skupina Terra Mystica je v petek nastopila pred domačim občinstvom v Kosovelovem domu v Sežani.

Po dolgem premoru z novimi glasbeniki osvežena skupina ohranja star, prepoznaven in samosvoj zvok, ki jo je pred leti proslavil tudi v tujini.

Zmes progresivnega rocka, etna, bluesa, klasike in jazza Če vam je všeč zmes progresivnega rocka, etna, bluesa, klasike in jazza, ki jo nadgrajujejo elektronskimi ritmi, in je postala zvočna posebnost benda Terra Mystica, ste v petek zamudili dober koncert.

Zasedba, ki je nastala leta 1995 na pobudo kitarista in skladatelja Danijela Černeta - Mystice in zatem izdala dva albuma - leta 1996 ploščo Carsica (beseda je bila sprva namenjena razširjenemu imenu benda) in leta 2002 Axis -, je v prvih letih postala znana najprej v tujini, saj je med drugim njen prvi album uspešno v svetu distribuirala založba Cranium music iz Nove Zelandije. Postopoma, po prejetju več glasbenih nagrad, pa je zaslovela tudi doma.

Koncert je potekal v prepolni, zvočno zelo akustični srednji dvorani Po dobrih devetih letih premora je Černe lani zasedbo prenovil. Zdaj jo ob njem sestavljajo klaviaturist Anže Vrabec, bobnar Mitja Tavčar, bas kitarist David Mavec, kitarist Tjuš Aljančič, ki se v vlogi didžeja predstavlja kot DJ Danaja, in pevka ter flavtistka Tinkara Kovač, ki je bila že od začetkov članica zasedbe. Prenovljena Terra Myatica je imela lani po začetnem uigravanju že prve nastope v Italiji, v Cerknem in dvakrat v Divači, kjer člani tudi vadijo in imajo svoj sedež.

Petkov dvourni nastop v kraškem kulturnem hramu je dokaj lagodno potekal v prepolni, zvočno zelo akustični srednji dvorani. Približno 150 ljubiteljev njihove glasbe je ob barviti grafični kulisi, za katero sta slike pripravila Jana Pečečnik Žnidarčič in Boris Čok, uživalo v dvanajstih skladbah iz programa, bučen aplavz pa je izzval še dve v dodatku.

Ne spreglejte