Aleksander Kolednik

Četrtek,
29. 5. 2014,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miro Senica

Četrtek, 29. 5. 2014, 8.03

8 let

Miro Senica uradno v kazenskem postopku. Grozi mu do deset let zapora.

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na okrožnem sodišču v Celju so uvedli sodno preiskavo v zadevi Delamaris. V njej odvetniku Miru Senici očitajo, da je od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov provizije.

Vplivni ljubljanski odvetnik Miro Senica, lastnik ene največjih odvetniških pisarn v državi, je tudi uradno v kazenskem postopku, v katerem mu grozi do deset let zapora. Zaradi domnevne zlorabe položaja in pranja denarja v razvpiti zadevi Delamaris, v kateri naj bi od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov, so zoper odvetnika uvedli preiskavo, v Dnevniku poroča Tomaž Modic.

Senica prepričan, da so vsi sumi zoper njega brez podlage "Zaradi načela tajnosti pri izvajanju preiskave tega gospod Miro Senica ne bo komentiral. V zvezi s tem lahko le poudarimo, da je gospod Miro Senica prepričan, da so vsi sumi zoper njega brez podlage in neutemeljeni, kar se bo tudi nedvomno pokazalo ob končani preiskavi," so povedali v odvetniški pisarni Mira Senice.

Po neuradnih podatkih bodo pred preiskovalnim sodnikom poleg Senice zaslišali še nekdanjo prvo damo Vegrada Hildo Tovšak, odvetnikovo hči Marušo Senica ter njegovi sodelavki Blanko Muster in Olgo Zaviršek.

Senica naj bi denar porabil za vilo v Portorožu Gre za domnevno sporni posel iz leta 2007, ko je Vegrad za 22 milijonov evrov kupil izolsko predelovalnico rib Delamaris. Ta je zanimiva zaradi zemljišč, na katerih bi zrasel projekt Urbana prenova Izola. Pri tem je Vegrad plačal še 1,35 milijona evrov provizije. Sredstva je uradno kot svetovalec in posrednik pri nakupu delnic Delamarisa prejelo podjetje Bužekijan pod vodstvom Mustrove, sicer davčne svetovalke.

Ta je bila tudi odgovorna oseba več podjetij, ki so bila ali so še v lasti Mira Senice. V resnici naj bi denar končal pri odvetniku in bil porabljen kot kupnina za vilo v Portorožu, ki je zdaj v lasti Maruše Senica, še piše Dnevnik.