SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miro Cerar: Vlada ne načrtuje dviga DDV

1

termometer

 | Foto:
Predsednik vlade Miro Cerar je zavrnil namigovanja, da naj bi vlada razmišljala o novem dvigu davka na dodano vrednost za pol odstotne točke.

Vlada ni nikomur popustila, tudi sindikatom ali gospodarstvu ne, temveč gre za dogovarjanje, je na očitke glede odločitev o nesprejetju davka na sladke pijače in nižanja povprečnin občinam v Mariboru dejal predsednik vlade Miro Cerar. Dodal je, da manipulacije, ki se o tem pojavljajo v zadnjem času, presegajo že vsako mero.

Cerar si želi dialog tudi z drugimi Cerar je zatrdil, da so tudi s sindikati imeli konstruktiven dialog, na trenutke sicer nekoliko napet, a jim je z njim uspelo doseči skupno rešitev. Enako pričakuje, da se bo zgodilo z občinami, in upa, da bo vodstvo gospodarske zbornice spoznalo, da lahko tudi z njimi najdejo primerne rešitve, če bodo le sposobni dokazati, da so zmožni dialoga.

Vsak dan dokazujejo, da je z dialogom mogoče poiskati rešitve Kot je dejal, vsak dan dokazujejo, da je s socialnim dialogom in dialogom s partnerji mogoče najti rešitve, ne pa tako, da nekdo postavlja ultimate, ali z neresnicami o tem, kaj se dogaja, zavaja javnost. Prepričan je, da bo ta vlada dosegla tiste javnofinančne učinke, ki jih mora Slovenija doseči zaradi sebe in zaradi zavez, ki jih je dala Evropski uniji. Predvsem pa zato, da bomo vzpostavili stabilno finančno okolje, ki bo omogočilo razvoj gospodarstva in tako tudi višjo stopnjo blagostanja.

Vlada išče rešitve, ki ne bodo nikogar pahnile pod rob preživetja Premier je še povedal, da bo četrtkova seja vlade pomembna, saj bodo na njej zaokrožili nekatere temeljne usmeritve v zvezi s proračunom za prihodnje leto. A rebalans se bo zgodil šele v januarju, zato pogajanja z občinami in drugimi segmenti družbe še vedno trajajo. Vlada išče rešitve, ki bodo konstruktivne in ne bodo nikogar pahnile pod rob preživetja oziroma normalnega delovanja, hkrati pa bodo omogočile, da preživi tudi država.

"Ne vem, ali se predstavniki gospodarske zbornice ali kdo drug, ki na divji način kritizirajo vlado, zavedajo, v kakšno stanje je bila ta država pripeljana. Vlada se s tem ukvarja več kot dva meseca. Menim, da zelo učinkovito, in mislim, da moramo le skupaj nadaljevati po tej poti," je dejal Cerar.

Po njegovem prepričanju ravno to, da jim je uspelo doseči dogovor s sindikati javnega sektorja in predstavniki študentske organizacije, kaže na to, kako je mogoče s pogovorom najti rešitve. Zdaj se dogovarjajo z občinami in prepričan je, da bodo pogajalci tudi pri tem našli konstruktivne rešitve. Predvsem pa se bodo morali v prihodnjem letu posvetiti glavnemu poslanstvu te vlade – projektom, ki bodo Slovenijo pognali v nadaljnji razvoj, je dejal Cerar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin