Četrtek,
18. 9. 2008,
16.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 18. 9. 2008, 16.57

8 let

Miklavčič Predanova: "Levi trojček" bo še rad šel v koalicijo z Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica Helsinškega monitorja Neva Miklavčič Predan meni, da "levi trojček igra igro, češ da so edini pravi in da desna vlada ni nič naredila".

"Kaj pa bi lahko? Če na pogorišče zasadiš smreke, se ne primejo," je dejala in dodala, da je ta vlada od prejšnje prevzela veliko negativnega. Glede strank Zares, SD in LDS, ki vnaprej zavračajo povolilno koalicijo s predsednikom SDS Janezom Janšo, je Miklavčič Predanova dejala, "da bodo tako SD, Zares kot LDS še rade šle v koalicijo z Janšo, če bodo rezultati taki". "Janša je v političnem boju precej izgubil" Predsednica Helsinškega monitorja Slovenije sicer meni, da je premier Janša v političnem boju "precej izgubil, in sicer zaradi svojih osebnih nastopov in karizme". "Le-to je težko imeti, če si v nenehnih bitkah, da sploh obstajaš. Tako ni mogoče delati. Tako lahko dela partijska levica, ki je bila vzgojena, da bo avantgarda delavskega razreda," ocenjuje Miklavčič Predanova. "V medijih se ne dovoli objavljati teksta, ki bi škodil levici" Na vprašanje, ali so slovenski mediji uravnoteženi, je odgovorila, da so mediji po njenem "še vedno pod peto starih političnih sil ter da se ne dovoli objavljati teksta, ki bi škodil levici". Ocenjuje tudi, da mediji tako lahko močno vplivajo na volilni rezultat. "Slovenska levica ni prava levica"

Prepričana je tudi, da danes nimamo dovolj profilirane niti levice niti desnice. "Levi pa doslej niso dali takih rezultatov, da bi lahko bili vekomaj na oblasti. Zakaj in kako bi te rezultate dali po štirih letih desne vlade, pa tudi ne vem," je dejala Miklavčič Predanova. Po njenem mnenju "slovenska levica ni prava levica", pri čemer je kot primer navedla "izjavo predsednika SD Boruta Pahorja, ko je v Bruslju vpil, naj se bombardira Beograd".

Po njenem mnenju se Janša poskuša prilagajati levici, da "bi sploh lahko ostal živ". Ob tem predsednica Helsinškega monitorja meni, da so bili v tem mandatu "v svojem delu in naporu veliko bolj dosledni v NSi, kot pa SDS, ki je dejansko prevzela marsikakšno negativno stran od prejšnje vlade".

"V tem mandatu se je izboljšal odnos državnih organov do državljanov" Miklavčič Predanova je še navedla, da se je v tem mandatu izboljšal odnos državnih organov do državljanov. Ob tem je izpostavila še dosežke vlade, ki jih je NSi zapisala v svojem glasilu Ogledalo. "Dosežki NSi so res takšni, kot so zapisali. V tekstu ni nobene laži," je dejala in pri tem kot primer navedla zmanjšanje sodnih zaostankov.

"V preteklosti se je sodne zaostanke namenoma dopuščalo Po njenih besedah se je namreč v preteklosti namenoma dopuščalo sodne zaostanke, "da se naredi mlakužo, v kateri lahko ribariš, in sicer po partijski liniji". Ob tem je Miklavčič Predanova še izpostavila, da je "odločno proti temu, da bi bila SD vekomaj na oblasti ter da so oni edini pravi". Vprašala se je, kdo se bo v prihodnje lotil korupcije in dodala, da "to ne more biti SD".