Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
17.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Angela Merkel

Torek, 31. 1. 2012, 17.10

7 let, 12 mesecev

Merklova se veseli sodelovanja z Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čestitke predsedniku SDS Janezu Janši ob izvolitvi za mandatarja slovenske vlade prihajajo tudi iz tujine. Janši sta čestitala tudi nemška kanclerka Angela Merkel in koroški glavar Gerhard Dörfler.

Nemška kanclerka Angela Merkel je v čestitki predsedniku SDS zapisala, da funkcijo nastopa v času, ko se v Evropski uniji nahajamo pred gospodarskimi in finančnimi ter političnimi izzivi, ki jih lahko rešimo le s tesnim, zaupanja polnim usklajevanjem. Ob tem je kanclerka izrazila veselje, da bosta z Janšo še naprej razvijala že danes odlične odnose med Slovenijo in Nemčijo, so v stranki SDS zapisali v sporočilu za javnost.

Daul (ELS): To je zelo spodbudna novica iz Slovenije Čestitkam se je pridružil tudi evropski poslanec in predsednik skupine Evropske ljudske stranke (ELS) Joseph Daul. "To je zelo spodbudna novica iz Slovenije, saj je sklenjena desnosredinska koalicija izrazito proevropska in se bo prioritetno zavzela za to, da Slovenijo popelje iz krize, ki se je v času leve vlade močno poglobila. Skupina ELS bo v Bruslju z veseljem sprejela Janeza Janšo kot že 17. predsednika vlade iz držav EU, ki prihajajo iz politične družine ELS."

Koroški deželni glavar Gerhard Dörfler pa je ob tem poudaril, da je pomembno, da ima država v času krize vlado, ki ima program in odgovore na izzive sedanjega trenutka.

Janši je ob izvolitvi za mandatarja v imenu mednarodne nevladne organizacije ICD (Institute for Cultural Diplomacy) čestital tudi njen ustanovitelj in direktor Mark Donfried. Predsedniku je zaželel mnogo uspeha ob sprejemanju pomembne in odgovorne funkcije, ob tem pa izrazil prepričanje, da je Slovenija stopila na pot blaginje.

Slovenci po svetu in v zamjestvu pozdravljajo izvolitev Janše Izvolitev predsednika SDS za mandatarja so pozdravili tudi Slovenci v zamejstvu in po svetu. Deželni tajnik Slovenske skupnosti iz trsta Damijan Terpin je ob tem zapisal, da se glede na stanje, v katerem se zlasti na gospodarskem področju nahaja Republika Slovenija, dobro zavedajo, kako zahtevno je poslanstvo, ki je bilo zaupano Janezu Janši. "Vendar nas izkušnje iz obdobja, ko ste prvič vodili slovensko vlado, prepričujejo, do bo Slovenija zagotovo uspešno prestala te krizne čase in si spet zagotovila blaginjo in ugled, ki ji pripadata," je še dodal Terpin. Ob tem so v organizaciji pozitivno ovrednotili odločitev, da ob krčenju števila ministrstev ni prišlo do ukinitve Ministrstva za Slovence v zamejstvu in po svetu. Janši je čestitko poslalo tudi vodstvo koroške Enotne liste (EL) in Politične upravne akademije (PUAK).

Janši ob izvolitvi za mandatarja čestitala tudi Stres in Bošković Janši sta čestitala tudi ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres in paroh Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji Peran Bošković. Kot so zapisali v SDS, je Stres v svoji čestitki izrekel najboljše želje za uspešno vodenje naše države, Bošković pa je izrazil prepričanje, da bo Janša na odgovorni funkciji znal delati s polno odgovornostjo in v dobro vseh državljank in državljanov Slovenije, za kar si je že doslej vedno prizadeval.

Ne spreglejte