Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

vreme sneg padavine dež

Nedelja, 22. 10. 2017, 21.00

6 let, 5 mesecev

Izolo poplavilo, padavine bodo do jutra večinoma ponehale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Zima, sneg, poledica, led, vreme | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Padavine, ki so danes zajele vso Slovenijo, bodo do jutra večinoma ponehale. Silovito neurje je nekaj težav povzročilo na obali, najhuje je bilo v Izoli, močna burja bo postopno slabela in do jutra ponehala.

Jutri bodo najnižje jutranje temperature od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Na Primorskem piha zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki vetra dosegajo hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro. 

Zaradi neurja poplavilo Izolo

Močno neurje, ki se je okoli 17. ure razbesnelo v slovenski Istri in drugod, je že pustilo posledice. V Istri je poplavilo nekaj kleti, najhuje pa je v Izoli, poročajo na spletni strani Primorskih novic. Na Policijski upravi Koper so za STA potrdili, da imajo v Izoli precej težav zaradi neurja, v Kopru in Piranu pa naj ne bi imeli težav.

Polovica Livad naj bi bila po navedbah časnika pod vodo, med drugim tudi ulica Zvonimira Miloša in bližnje ulice, po katerih plavajo številni predmeti. Vsi prebivalci so na nogah, gasilci in policisti so prepovedali stanovalcem vstop v kleti, ker je lahko nevarno. Požar se je vnel še v kampusu Livade. Pod vodo pa je tudi stari del Izole, in sicer Ljubljanska ulica, Lonka, v Alietovi ulici je poplavilo pritlično stanovanje, so še zapisali.

Ponoči sneg tudi pod tisoč metri

Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek spustila tudi pod tisoč metrov nadmorske višine, v kakšni zaprti dolini pa še malo nižje. Snežilo bo tudi na območju Snežnika in na Pohorju ter po višjih hribih na Kočevskem. Prihodnji teden se bo predvidoma spet ogrelo, tako da se bo sneg hitro sesedal in tudi talil.

Ponoči bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo burja na Primorskem hitro slabela.

V torek in sredo bo zmerno oblačno in suho vreme. Severni veter se bo v torek spet nekoliko okrepil in v noči na sredo ponehal.

Ne spreglejte